maandag 12 juli 2010

Sorry, dat ik er gisteren niet was.

Ik kon het even niet opbrengen om een bericht te plaatsen, ik had ook maar 1,5 tulp kunnen appliqueren. Het was hier te warm, ik kan daar niet tegen,
P1020294.JPG
geef mij maar een graadje of 22. Het was hier eergisteren 36-37 graden Celsius. Heel veel drinken, hoofd en voeten koelen, rustig houden, dat is het enige wat ik gedaan heb. Ik was eergisteravond laat ook helemaal kapot en heb lekker geslapen. Gistermorgen begon beter en ik kon mijn naald door de stof krijgen, na elke tulp ga ik mijn handen met zeep wassen, dan zijn ze weer vet en zweetvrij en dan kan ik weer even. Bietje was bang dat ik echt gesmolten was, maar haar heb ik even via de mail gerust gesteld, nu kan ze bij de ontbijttafel mijn blog weer lezen. Het is ook wel weer een heerlijk idee dat je gemist wordt als je even een dagje overslaat. Terwijl ik dit schrijf moet de voetbalwedstrijd nog beginnen, als jullie dit lezen is de uitslag allang bekend, maar bij mij leeft het niet, heeft het nog nooit gedaan. Mijn tijd is net pas een week geleden begonnen, ik volg de Tour de France! Nu is dit deel van de Tulip Tiles klaar, dus het wordt wachten op deel 8, ik zal straks eens gaan kijken waar ik mee verder ga. Voor diegene die mijn vakantieverhalen en –foto’s missen, heb ik er nog één, die is ook gemaakt in de Hanbury tuin en is van een smeedijzeren prieel. Ik heb deze foto naar
P1020179.JPG
boven toe genomen. Misschien inspireert deze foto iemand om een overall quiltontwerp te maken voor een quilt. Soms kom je leuke dingen tegen en moet je je afvragen hoe zo iets mooi op een foto uitkomt. De meeste van onze groep zullen het prieel wel op de foto gezet hebben, zoals ze het tegen kwamen, maar ook hierin heb ik een andere kijk op dingen. Gelukkig maar, we kunnen niet allemaal hetzelfde zijn, verschil moet er wezen. De andere mensen in onze groep zijn ook geen quilters. Langs dit prieel waren geen klimplanten gezet, op zich vraagt zo’n prieel daar wel om, maar dan zie je ook minder of helemaal niets van het smeedwerk. Ik kwam in dit park ook iets tegen, wat ik zonde vind, maar bij ons komt het voor bij bomen en dan vindt je het normaal. Wie heeft het niet gedaan, initialen van jezelf en je lief gekerfd in een boom in het bos, in dit park was dat gedaan in de hoge stammen van een gladde cactus. Het reliëf is wel weer mooi, daar is het twistpunt bij mezelf. Aan de ene kant is het zonde, maar aan de andere kant ook weer leuk en grappig.
P1020169.JPG
Zou hier nog eens een onderdeel van een quilt uit ontstaan? Ik ga maar eens even zoeken wat ik straks ga doen, het is nog te warm om de was te strijken!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

ha, gelukkig, daar ben je weer!
het was dan ook heel vervelend warm, en ik kan me voorstellen dat je helemaal lam viel!!!!
hier aan de kust is het net iets beter en wat ga ik doen??? het binnenland opzoeken.......;)
ik hoop dat het de komende dagen wat beter voor je wordt, en geniet van de Tour!!!!
groetjes, Syl

Birgitte aka Bietje zei

Dankjewel voor je prive geruststelling. Ook hier was het erg warm. En dat in het weekend van topdrukte voor mezelf, proefwerken nakijken. Daarom stond ik extra vroeg op 06.00 uur, eerst een Aartje lezen en dan beginnen. Maar helaas.

Birgitte aka Bietje zei

Het prieeltje is erg schattig. Ik houd van smeedijzer. Ze vragen inderdaad om klimplanten, maar dan zie je het vakmanschap niet meer. Twijfel, twijfel, dus. Tegen de strakblauwe hemel komen de krullen heel goed uit. Goed gefotografeerd.

martine zei

Hi hi, handen wassen klinkt bekend.
De rafeltjes bleven er aan kleven.
En hier stond nog een zeewindje.

Anja.M zei

Je tulpjes zijn mooi geworden, wat een priegel werk.
Ik kan ook niet tegen deze warmte en hoop dat het snel minder wordt.

Liesbeth Wessels zei

Fijn dat je weer present bent. Dat prieel is een juweel !! Zou je inderdaad zo willen maken.
Aart houdt het hooft koel!! Het is inderdaad niet gezond deze warmte. Wij zitten met name 's middags binnen in koel huis. s Morgensvroeg en 's avonds kun je buiten zijn. Zelfs onze schildpadden waren zaterdag de hele dag niet te zien, te warm, ze bleven in de vijver onder water. groet liesbeth

Webredactie zei

Prachtige foto. Ik heb ´m opgeslagen in het mapje inspiratie. Wil van ´t winter als het weerd KOUD is, nog meer oefenen met machinaal quilten. Deze foto als lijntekening uitvergroten over een lap geverfde stof is een echte uitdaging. Als jij een lijntekening op een bepaalde maat ervan wilt, mail je maar, komt ie per post naar je toe! Bedankt voor de inspiratie!

Anoniem zei

Fijn dat je er weer bent. Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor, maar we zijn zo gewend dat je er altijd bent.Ik heb wel 3 x gekeken of je soms toch nog wat later was.
Groet, Ineke

Anoniem zei

Fijn dat je er weer bent. Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor, maar we zijn zo gewend dat je er altijd bent.Ik heb wel 3 x gekeken of je soms toch nog wat later was.
Groet, Ineke

Digna zei

Hoi Aart,

Prachtige foto van dt prieel en inderdaad, dan gaan de quiltradertjes in mijn hoofd al weer draaien! Erg toch, zo'n afwijking ;).
En wat dat smelten betreft: hier idem: het was bij ons in de tuin ruim 40 graden in de schaduw dit weekend; en er moest nog gewerkt worden ook! Veel water drinken dus.. ik wil niet klagen, maar van mij mag de temperatuur nu wel wat zakken...

Groeten van Digna

Anoniem zei

Mooie tullepies!