vrijdag 3 juni 2011

Een heerlijke dag.

Dat was het gisteren in Vaassen, mooie quilts, mooie ambiance, het weerzien van mensen die je zo nu en dan tegenkomt, het ontmoeten van anderen die je virtueel kent, maar nog niet in het wild bent tegen gekomen.
P1030281.JPG
Allereerst is er het weerzien met de 12 blokken die Liesbeth van Hulsteijn, Christina Fokkema, Ingeborg en ik met ons vieren hebben gemaakt de afgelopen tijd. De 12 blokken zijn apart voorzien van een randbies, zodat ze nog eens gebruikt kunnen worden in een andere vorm. Toen ik aankwam had ik er al een foto van gemaakt, maar ‘s middags stond de zon erop en kon je de glimmers die erop zitten goed zien. In het kasteel mocht je jammer genoeg geen foto’s maken, dus ik kan jullie niets laten zien, je zult zelf moeten gaan kijken. Er hingen erg mooie quilts bij, traditioneel zowel als art-quilts. De quilts van mij hingen door het hele kasteel, één hangt er in de eetkamer aan de linkerkant achter de tafel tegen de muur. Het kaartje met de naam van de quilt en mijn naam is op de afstand waar je kan staan niet te zien, maar hij komt wel erg goed uit. Het is de quilt Wilderness met zuid-Afrikaanse stoffen, omdat er een spot op staat komen de warme kleuren goed uit. In de kelder van het kasteel vindt je een deel van de winkeltjes, de rest vindt je in het park. Geen slechte plek met dit schitterende weer. Er zijn weer leuke dingen gekocht, ik heb me redelijk ingehouden,
P1030282.JPG
soms geholpen door het feit dat er alleen maar contant betaald moest worden, pinapparaten zijn toch wel handig bij dit soort gebeurtenissen. Wat ik wel heb kunnen bemachtigen: een rol tricotband, wat nog geverfd moet worden, jute, chiffon zijde, linnen blend, slubgaren 100% katoen, ook om te verven, 3 kleuren transferfolie “foil-on”. Op de volgende foto vind je nog stofjes met glitters. Dat zijn de glittersstofjes die ook in de grote quilt zitten, die aan de muur van de Cannenburgh hangt. Toen ik deze blokken meanderde kwamen ze nog wel eens langs, ik vond ze helemaal te gek, het zijn transparante stoffen, geschikt voor projecten die nog op stapel staan. Wat ik nog vergeet zijn de garens, de 2 grote klossen zijn eigenlijk garens die gebruikt worden voor stitcheries, ik ga uitproberen of ik ze met de naaimachine kan gebruiken.
P1030283.JPG
De andere 5 klossen variëren van oranje tot roze naar donkerrood. Ze zijn bestemd voor de Amaryllis quilt, ik had de geverfde lap zijde meegenomen, die lap was erg gewild, maar ik hou hem liever zelf.

8 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Gaaf dat werk van jullie vier. Is een log cabin net zo groot als zo'n raampje? Is jullie werk zo groot, of is het raampje zo klein?
Het ziet er in ieder geval schitterend uit.

sylvia zei

wat hangt jullie quilt er mooi in de zon en wat is het prachtig weer voor zo'n evenement, he??!!
heb je geen foto's van je eigen quilts gemaakt???? Die wil ik ook zo graag zien hangen op die mooie lokatie! Of laat je die morgen zien.......;;))
maar goed dat je er niet kan pinnen, alhoewel....misschien doen ze zichzelf wel tekort zo!!!

Liesbeth Wessels zei

Ja het was een prachtige locatie en met dat weer kan zo'n dag niet meer stuk. De quilts hangen geweldig tussen de oude schilderijen en oude textiel. Jij Aart bent goed vertegenwoordigd, net als sommige andere bekende bloggers. Leuk dat er gevarieerd werk hangt, traditioneel en art! Ik heb genoten Liesbeht

vilterietje zei

inderdaad een heerlijke dag en wat een prachtwerk, die grote quilt:)

Hannie de Beer zei

Wat ben ik benieuwd! Zometeen ga ik de prachtige "banier"en al je quilts eens goed bekijken!

Webredactie zei

Het is bijna in mijn achtertuin, dus na je enthousiaste verhaal ga ik ook zeker nog even kijken!

Hilde zei

Leuk om op afstand toch een beetje mee te kunnen genieten van zo'n fraaie lokatie met mooie quilts. Jammer dat we niet binnen kunnen gluren...

conny's quilts en creaties zei

Die grote quilt hing er geweldig! Wat een pracht gezicht zo in de zon! Jammer dat ik je niet gezien heb, of misschien ook wel maar niet herkend....er bleken veel bloggers te zijn....Het was leuk om zoveel quilts van je te zien, je hebt echt een mooie ontwikkeling doorgemaakt naar steeds meer artquilting, dat was mooi te zien! De posterquilt vond ik echt helemaal top! Fijn dat je ook een leuke dag hebt gehad.