zaterdag 18 juni 2011

Helemaal vergeten.

De afgelopen dagen waren vol met andere dingen dan quilten, mijn vader was jarig afgelopen week en verder nog wat zaken waar ik jullie niet mee zal vermoeien. Gisteren kwam ik iemand tegen die naar de Cannenburgh was geweest en mijn quilts kent, zij vertelde dat ze één quilt van me helemaal niet kende. Thuis gekomen ben ik in het archief van dit blog gedoken, inderdaad ze had gelijk. Ik weet nu hoe dat komt! In 2009 begon ik aan deze quilt, het kan ook 2008 zijn geweest, maar in 2009 werd de laatste steek aan de quilt gezet. Het begon met een kaart die ik kocht, waarop een landschap geschilderd was. Deze kaart is nooit verstuurd, maar was de aanleiding voor deze quilt.
IMG_0378.JPG
De kaart liet een landschap zien in aquarel, dat wilde ik niet, ik wilde felle kleuren. Daarom heb ik groot vel papier gepakt en het landschap grotendeels op getekend. Daarna is de tekening ingedeeld in 4 verticale banen, de maat van de ondergrond die ik wilde gebruiken om het landschap in de paperpiecing methode vorm te gaan geven. Elke heuvel kreeg zijn eigen kleur en daarmee ook zijn eigen nummer. De ondergrond werd op het papier gelegd en de vorm werd op de ondergrond overgenomen. Je kan de verticale banen nog zien in de quilt. Welk jaargetijde het op de aquarelkaart was weet ik niet, maar ik wilde de warme kleuren van de zomerzon en de zomerlucht laten zien. Toen alle banen aan elkaar waren gezet, kon de top worden opgebouwd, met de naaimachine werd alles aan elkaar gezet. Omdat een landschap verder gaat dan een kader of rand, heb ik het landschap over de rand vast gezet. Daarna heb ik de quilt gedubbeld en met de naaimachine van links naar rechts doorgequilt. Omdat Liesbeth van Hulsteijn op zoek was naar quilts voor de volgende tentoonstelling werd ik benaderd door haar, met de vraag of ik nog iets leuks had, ze is toen langs geweest en heeft de quilts gezien en uitgezocht. Omdat het nog even ging duren voor er een volgende tentoonstelling zou komen, door de herinrichting van het terrein voor het kasteel is deze quilt nooit door anderen gezien. Liesbeth wilde heel graag deze quilt gebruiken voor de flyers en heeft daar van mij toestemming voor gekregen, ook voor de banner op haar blog over de voorbereidingen van de tentoonstelling, waar ik natuurlijk wel trots op was. Zo nu heb ik eindelijk deze quilt in het archief opgenomen!

5 opmerkingen:

Linda Robertus zei

Prachtige quilt, Aart! Hoe groot is hij?

Webredactie zei

Het is mijn absolute favoriet, prachtig! En juist die vier banen maken het extra spannend! je zal blij zijn dat de quilt weer veilig terug is!

Hannie de Beer zei

Ook mijn favoriet! Ik heb de kaart van het Gilde met de afbeelding van je quilt,al enige tijd geleden gekocht en verstuurd naar iemand. Maar wat ik ook geweldig vond, is de Herfstquilt, die in een zijkamertje hing waar je niet binnenkon. Misschien kun je die ook nog eens op je blog zetten?

Ineke zei

In het echt heb ik hem niet gezien maar hij is prachtig.
Ineke.

Shirley zei

Nog gefeliciteerd met je vader, op die leeftijd ga je zulke dagen koesteren he, als ze in het bos wonen waar gekapt wordt. En wat laat je weer mooie en leerzame dingen zien, mmm die kleuren!