woensdag 15 juni 2011

Lastig werkje.

Zo keek ik er tegen aan gistermorgen, het heeft wat hoofdbrekens gekost, uiteindelijk ben ik er maar aan begonnen. Ik kan wel leuk de bloemblaadjes gaan doen, maar het moeilijkste en ook het leukste zit in het hart van de Amaryllis.
P1030310.JPG
Ik heb eerst maar eens een mal gemaakt van freezerpaper van het hart van de bloem. De mal heb ik op een stukje colback gelegd en uitgeknipt. Toen ik de plaats, waar het moest komen, had bepaald ben ik dat stukje colback intensief te lijf gegaan met bordeau rood garen. Dat was hoofd erbij houden en niet af laten leiden. Daarna heb ik het volgende lastige klusje ter hand genomen, de stamper en de meeldraden, die maken een bloem compleet. Ik had er al een paar dagen over na lopen denken, niet echt intensief, maar toch ben je er mee bezig.
P1030311.JPG
De stuifmeel bolletjes heb ik met een geel garen gedaan, met de BSR-voet. Het voordeel van de BSR-voet is dat het pas gaat naaien als je de stof beweegt, dat doet hij met zijn sensor onderaan de voet. De BSR-voet zit met een stekkertje in de machine geplugd. Haal je dat stekkertje eruit dan werkt de voet als een stopvoet, dat scheelt een hoop wisselen. De stuifmeel bolletjes heb ik eerst rondom genaaid met de BSR-voet, waarvan het stekkertje was ingeplugd. Toen de bolletjes zo vorm hadden gekregen, ging het stekkertje eruit en kon ik met een fijne zigzag de ruimte opvullen. Het transport is in alle gevallen naar beneden, voor een goede wendbaarheid. Het was erg leuk om dit te doen en toen ik de foto’s van mijn camera naar mijn fotoprogramma uploadde was mijn reactie: WOW, heb ik dat gedaan? Ik werk het liefst aan dit soort klussen als ik alleen thuis ben, dan kan ik niet gestoord worden. Straks krijg ik commentaar van Henk als hij dit leest, maar hij weet ook dat dat waar is, ik moet hem ook niet storen en dat gebeurt weleens. Maar als hij thuis werkt en ik ben de hele dag weg, dan vindt hij dat niet gezellig. Hier vindt je wat, daar laat je wat.

6 opmerkingen:

Tilly zei

Ziet er indrukwekkend uit,heel mooi die bordeau-rode kleur. succes met het vervolg.

Liesbeth Wessels zei

Inderdaad Whow, prachtig ! groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Dit ziet er al buitengewoon interessant uit! Je hebt heel goed de kleuren gekozen!
Wat de BSR voet betreft,die heb ik ook,maar gebruik hem nooit. Nu ik dit zo lees ga ik hem ook maar weer eens voor de dag halen.

Sonja Thalen zei

Begint er spannend uit te zien.

Ineke zei

Na lang getwijfel probeer ik een blog te maken. Even uitproberen dus.
Jouw inspanning wordt beloond.
Groet, Ineke

Birgitte aka Bietje zei

De bloem komt helemaal tot leven. Zo knap gedaan. Complimenten.