donderdag 9 juni 2011

High-Tech stof.

Het is of je in een snoepwinkel bent, als je bij Trickle Down Fabrics binnenloopt op de Kortestraat 26. Zoveel stoffen en interessante materialen, gisteren heb ik er weer 2 gekocht. Op zich vallen de kosten best mee, de stof die ik eergisteren kocht, kostte 20 euro per meter, ik kocht een halve meter. Gisteren ben ik er weer even binnengelopen en kocht 2 High-Tech stoffen voor 15 euro en dan kreeg ik ook nog 5% korting, dus was ik 14,25 euro kwijt. Kijk dan kan je voor niet zo veel toch leuke dingen kopen om mee te gaan experimenteren.
P1030297.JPG

Daarvoor heb ik 2 stukken geknipt en die deels over elkaar heen gelegd en vast genaaid met de vrije hand. Met de heatgun heb ik het bewerkt, maar de gaten brandde er mooi in. Doordat ik dit op een enkel lapje heb genaaid, krimpt het plastic door het branden wat in elkaar, waardoor er bobbels aan de achterkant ontstaan. Dit ga ik nog een keer uitproberen op een gesandwichete lap. Dan kan ik gelijk ook werken met de metalige stof die ik gisteren heb gekocht. Maar wat zijn nu High-Tech stoffen? Ik ben wezen googlen en heb dit lijstje gevonden, http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Technical_fabrics, daar vinden we een aantal die we wel kennen, zoals Tyvek en Gore-tex. In principe zijn dit allemaal synthetische stoffen die voor een bepaald doel gemaakt worden. Zo is Gore-tex ontwikkeld omdat het geen regen of nattigheid doorlaat. We kennen het van regenkleding en speciale schoenen.
P1030298.JPG
Ook vind je dit soort stoffen in raambekleding, als je hierop gaat googlen dan kom je een hoop te weten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Aart.Is het mogelijk dat ik een paarstukjes van die high-techstoffen van je kan overnemen?Het gaat maar om kleine stukjes hoor en ik vergoed het je natuurlijk.
Op Canneburgh heb ik trouwens genoten van je ginkoquilt!Ik ben dol op ginkoblaadjes.
Marrie-Jette.

sylvia zei

elke keer ben ik weer verbaasd wat je allemaal met 'vreemde' materialen kunt doen!!
wel een goed idee om wat je doet bij te houden, ja!! En misschien kun je ooit je eigen boek schrijven!!!
Aart Schinkel...de how-to's voor Art Quilts.
klinkt best leuk!!!