maandag 6 juni 2011

Proefje!

Gisteren was ik even op het blog van Nienke, http://verfvirus.blogspot.com , waar ze vertelde, in woord en beeld, over de workshop die ze had gevolgd bij Marjon Hoftijzer. Deze workshop had ik gevolgd in Groningen afgelopen winter. Dus ik begreep waar ze over schreef. Ik vond het toen, nu nog, erg leuk om te doen, toen ik zo naar de foto’s keek, kwam het idee bij me boven dat je met de gebobbelde chipszakken ook leuk zou kunnen stempelen. Gelijk maar begonnen!!!
P1030284.JPG
Je moet immers het ijzer smeden als het heet is. Ik had nog een stukje koekjes verpakkingsmateriaal liggen en een met procion geverfde lap die niet zo mooi was geworden. Voor dit doel heb ik 2 kleuren acrylverf genomen, blauw en wit, om te mengen naar behoefte. Deze kant van de gebobbelde verpakking heb ik met een kwast ingesmeerd met verf en op de stof gelegd. Met mijn vingers heb ik het voorzichtig aangedrukt, zo ben ik verder gegaan.
P1030285.JPG
Je kan wel zien dat dit een lekkere kledderboel kan gaan worden, maar dat is meegevallen. De gebobbelde structuur is zo al leuk met de verf erop. Ik heb het stuk dus bewaard, het ligt te drogen, misschien kan ik het later nog wel eens voor iets gebruiken. Wat je op de achtergrond ziet is een pallet wat uit papier bestaat, als je klaar bent haal je het bovenste vel eraf en gooit dit weg, een nieuw vel is weer tevoorschijn gekomen voor de volgende keer. Geen geknoei dus om je pallet schoon te maken!
P1030286.JPG
Hiernaast is te zien dat de koek verpakking op de stof ligt, ik ben er ook met een rollertje overheen geweest, maar dat is geen succes, kijk maar rechts van de verpakking, Met een rollertje wordt het te veel ingedrukt, waardoor de print niet mooi wordt. Nu geeft de print de indruk van een pantervelletje, alhoewel de kleuren van een pantervelletje anders zijn.
P1030288.JPG
Zo ziet het geheel eruit na het stempelen, links onder is te zien dat ik gestempeld heb met de andere kant van de verpakking, dit geeft weer een ander effect. De lap ligt nu te drogen, aankomende week zal ik het eens gaan quilten met de naaimachine, eens kijken wat dat weer voor effecten oplevert.

4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Grappig, goed idee en eigenlijk heel simpel! groeten van liesbeth

Anoniem zei

Aart,dat gaat ook met bubbeltjes plastic. Hoef je niet persé cookies te eten.
groet, Ineke

Hannie de Beer zei

Een buitengewoon goed idee Aart! Nooit aan gedacht om de vervormde verpakkingen te gebruiken als stempel. Ga ik dus ook eens proberen!

Webredactie zei

Hoe origineel! Ik zit gelijk al te denken, zou je de bubbels kunnen opvullen met pur ofzo, dat de bubbels niet zo snel indeuken? We experimenteren nog even verder!