vrijdag 24 juni 2011

Vakantievoorbereidingen.

Nog een paar dagen en we zijn op vakantie, Henk heeft vandaag zijn laatste werkdag. Als hij om 4 uur klaar is, dan zal hij wel zeggen dat het vakantie is, maar voor mij wordt het pas vakantie als ik de voordeur achter me dicht trek en met 2 koffers de lift in ga. Dat is niet erg! Zondag pakken we de koffers in, dan moeten alle kleding schoon in de kasten hangen, zodat we het zo kunnen pakken. Er zijn altijd van die dingen die je moet voorbereiden, is er genoeg tandpasta, moet er nog paracetamol gekocht worden. Ik neem het elk jaar mee, je kunt nooit weten, ik heb het zelf meestal niet nodig, maar er is altijd wel iemand in de omgeving die ze kan gebruiken. Ook mijn quiltwerk ben ik langzaam uit het zicht aan het leggen, zo ook de Amaryllis, ik kom er op dit moment niet verder mee.
P1030343.JPG
Het is een open Amaryllis met aan de rechterkant een andere bloem die aan het opengaan is. Daar moet naar mijn mening nog iets aan gedaan worden om meer diepte te creëren tussen de twee bloemen, alleen HOE! Als iemand een oplossing weet hoor ik dat graag! Ik leg deze quilt maar even weg, misschien heb ik na de vakantie met een leeg hoofd meer ideeën. Dat is het voordeel van vakanties, je kunt je even helemaal leeg maken en daarna er weer met frisse moed tegenaan gaan. Afgelopen week wisselde ik van spijkerbroek, degene die ik aantrok had ik gerepareerd een tijdje terug. Meestal slijten ze bij mij op de knieën, ik zit nog weleens op mijn knieën en dan komt de slijtage vanzelf. Ik had het gerepareerd met een stukje spijkerstof aan de achterkant en met de naaimachine, leuk garen en een leuke steek is zo’n plek al gelijk een stuk vrolijker. Nu was er een scheur ontstaan net naast de gerepareerde plek, de broek gooi ik nog niet weg, die kan altijd nog aan als ik met verf aan het knoeien ben! Dus de stad in voor een nieuwe, dat is tegenwoordig nog weleens een probleem, ik val in een wat grotere maat en die jongetjes van tegenwoordig die dragen hun broek net boven hun knieën, de broeken hoeven daardoor niet zo groot te zijn. Het is me gelukt alleen de lengtemaat die ik nodig heb was er niet, wel een maatje groter. De verkopers bieden altijd aan om de broek in te laten korten, meestal is het gratis, maar je bent je broek wel een week kwijt. Ik antwoord dan dat ik dat zelf wel kan, meestal gevolgd door een raar gezicht van hen, maar het is een klusje van niks.
P1030344.JPG
Ik vouw de broekspijpen zo’n 4 cm naar binnen, speld het en dan op zoek naar leuk garen zowel voor de bovenkant als ook de binnenkant. Bij de vorige broek heeft mijn buurvrouw geholpen om de pijpen af te spelden, de inslag was zo’n 4 cm, nu hoeft ze niet meer te helpen met afspelden. Zo zie je maar weer: Een moderne vent kan meer dan iedereen denkt!

5 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Alvast een prettige vakantie. Waar gaan jullie dit jaar naar toe?
De tweede amarylis moet wat vervaagd worden. Je kunt er een waas van zwarte inkt(scheerschuim) op doen. Of organza overheen. Maar ik vind het echt geweldig worden. Dat wordt een pronkstuk. groeten van liesbeth

Birgitte aka Bietje zei

Fijne vakantie gewenst.
Het lijkt erop dat jij ook een grondkruiper (zie log van Annelies) bent, als de knieën van je broeken zo snel slijten.

Ineke zei

Misschien met iets donkerder garen een soort schaduw stikken, zodat het twee bloemen worden? Of idd organza.
Vast een fijne vakantie gewenst en geniet er van.

conny's quilts en creaties zei

Handig hoor dat je dat inkorten zelf kan. Leuk dat jouw quilt ook op de krantenfoto stond! Vast een fijne vakantie gewenst!

vilterietje zei

heerlijk zo'n vakantievoorbereidingen, ik ben al aan de opruimnadevakantie bezig:)