woensdag 8 juni 2011

Saai werk en een licht straal.

Gisteren ben ik bezig geweest de biasbandjes op de achterkant van de quilt te zetten die in september op de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in Leiden komt te hangen. De vorige bandjes waren niet toereikend, dus er moesten langere op komen.
P1030294.JPG
Dit werkje heb ik al een paar keer op een bee zitten doen, dan schiet het wat sneller op lijkt het. Maar het schoot niet zo erg op. Daarom ben ik dat gisteren maar gaan doen, in je eentje is dat wel een stuk saaier, maar het moet gebeuren, niet zeuren dan maar. Terwijl ik bezig ben schuif ik een spaak onder het biasbandje en sluit het, zodat de spaak er niet uit kan vallen. Dit zorgt er wel voor dat de quilt straks maar op één manier op te rollen is, ik zal er wel een briefje bij doen, zodat degene die het op gaat hangen weet wat hem/haar te doen staat.
P1030295.JPG
Ik kwam nog 2 spaken tekort, ben die er even bij gaan kopen en toen was ik toch op de hoek van de Kortestraat, dus gelijk maar even kijken waar Trickle Down Fabrics terecht was gekomen. Nu de Mode biënale is begonnen zitten zij deze maand in een pandje wat laatst leeg is gekomen. Verkeerd idee van me natuurlijk, want dan zie je leuke dingen, ik wil binnenkort even foto’s gaan maken daar, omdat ze wel erg leuke dingen verkopen. Ik heb maar 2 stoffen gekocht, de eerste zie je op de foto hierboven, ik heb het expres gefotografeerd op de achterkant van de quilt, om te kunnen laten zien dat de stof doorschijnend is. Hier zie je het als je het enkellaags gaat gebruiken en ook dubbellaags. Het is een ‘technische stof’, wat dat precies inhoud weet ik niet precies, maar het lijken me stoffen die niets met katoen, linnen of wol te maken hebben, maar door de techniek zijn ontstaan. Ik heb hiervan een halve meter gekocht en ga het een keer bewerken met de heatgun.
P1030296.JPG
Ook vond ik een mooie katoenen glans fluweel, op de foto zie je de glans ook goed. Gelukkig was het in de witte vorm te koop, nu kan ik het verven, de ontwerpers van het huis Peoples of the Labyrinths schijnen dat ook te doen. Ik word benieuwd, misschien zie ik hier nog wat van als ik de tentoonstelling ga bekijken, anders maar googlen. Zo kreeg een saaie dag toch nog een licht straal.  Gisteren kreeg ik een reactie van Sylvia op het bericht van de Kistletters en -cijfers, met de vraag of ik ook een &teken heb. Het &teken heb ik zelf niet maar kijk even op de link die ik in het bericht heb gezet, daar is een pakketje te koop waar nog meer leestekens in zitten. Sylvia had een anonieme reactie geplaatst dus ik kon haar niet antwoorden. Dan maar via deze weg.

4 opmerkingen:

joke zei

Wat slim om spaken te gebruiken. Ik neem aan dat het bedoelt is om het stuk van de quilt boven het ophangsysteem recht te houden?

Shirley zei

Dat gaat nog spannend worden, met een heatgun je nieuwste aanwinsten bewerken. Brandblusser bij de hand en masker/ bril op, of is dit overdreven?

Hannie de Beer zei

Een goed idee van die spaken!
En om jaloers te worden dat witte fluweel en de technische stof of "Hign tech" stof ook prachtig. Wordt zo genoemd omdat hij in de industrie het eerst werd gebruikt,maar nu veel door Art-textielmensen zoals wij.Prachtig materiaal!

Suus zei

Oh wat een mooie witte stof Aart en reken maar dat die goed te smelten is. Ben er jaloers op. Dus misschien toch ook eens naar Arnhem.