dinsdag 7 juni 2011

Klamme Bee!

Gisteren was er weer een bee bij mij thuis, de groep Arnhem kwam bijeen. Het was weer gezellig en ondanks het klamme weer werd er toch gewerkt, alhoewel de naald weleens tussen de vingers uit gleed.
P1030290.JPG
Thea begon met het in elkaar zetten van dit beest van vilt in felle kleurtjes. Met 3 spelden bleef het op tafel staan, of deze vogels in groepen in een mobile gaan vliegen weet ik niet, later is Thea weer verder gegaan met haar logcabins om weer eens af te wisselen. Metje is bezig randen om haar kerstquiltje te zetten, langzaam aan begint het vorm te krijgen, ze gaat het wel halen om voor de kerst klaar te zijn. Agnes en Akke waren ook lekker bezig, maar daar heb ik geen foto’s van gemaakt.
P1030289.JPG
  Het kerstquiltje van Metje heb ik al eerder laten zien, het ik gemaakt met biasbandjes. Nadat de dames de deur uit waren barstte er een hoosbui los, ik hoop maar dat ze droog over zijn gekomen. Arnhem is bekend om zijn hoogte verschillen, dat heeft zo zijn voordelen, maar met dit soort buien nog weleens niet. Het water stroomt van hoog naar laag en bij mij voor ontstaat er dan een soort beek, de putten kunnen de hoeveelheid water even niet aan en het water komt langs stromen. Henk en ik noemen deze stroom water de Willemsbeek.
P1030292.JPG
Ter hoogte van het mandje aan de fiets aan de linkerkant zit de put, maar daar stroomt het water gewoon overheen. Na het opklaren zie je langzaam het waterpeil in de put dalen en is de straat weer droog gevallen. Als je dit moet oversteken, omdat je fiets aan de andere kant staat, dan kun je aardig je schoenen vol scheppen.
Ik vergeet nog wat te vertellen, afgelopen weekend was er weer een nieuw bericht op de besloten blog van Jayden, zijn ouders beschreven hier dat ze voor onderzoek naar het ziekenhuis waren geweest met Jayden. Ze konden melden dat hij nog steeds schoon is, dat is mooi nieuws. Ze zitten wel met een probleem, want hij heeft nog steeds extra voeding nodig om aan te sterken, dat komt via een slangetje via zijn neus zijn maag in. Nu mag hij ook vast voedsel, maar hij heeft door zijn sonde nog niet geleerd te kauwen en te slikken. Dat gaat nog weleens fout, maar hij gaat het met veel oefenen wel leren. Maar de berichten zijn gelukkig goed qua gezondheid en dat is het belangrijkste!

2 opmerkingen:

vilterietje zei

mooi nieuws van Jayden, laten we hopen en bidden dat hij schoon blijft.
ik hoorde op de radio dat de brandweer in arnhem vaak moest uitrukken voor ondergelopen kelders, moest meteen aan jullie denken:)

sylvia zei

wat een wolkbreuk, die hebben wij hier niet gehad!! En goeie berichten over Jaydan: dat is goed om te horen!!!
Zijn jouw ogen inmiddels weer genezen?? Ik miste je het weekend op je weblog........groetjes, Sylvia