vrijdag 21 mei 2010

Ballade voor het afgedankte overhemd.

Ik heb een overhemd afgedankt, nadat ik het rugpand had gestreken heb ik de knopen eraf gehaald en het rugpand eruit geknipt. Hij begon al een tijdje slecht te worden, maar elke keer als ik hem gewassen had en op de strijkplank had liggen, haalde ik mijn hand weer over mijn hart. Nu er eergisteren nieuwe overhemden zijn gekocht moest hij er aan geloven. De schaar erin!!! Ik vouw zo’n rugpand netjes op en stof het in een bak.
Ooit wil ik met deze stoffen een quilt maken. De groen geruite is degene waar vanmorgen de schaar in ging. Ik ben met dit soort dingen een romantisch type. Wanneer heb ik die blouse gekocht, ik herinnerde me dat ik hem aan had toen Guido werd geboren, ik sta ermee op de foto, terwijl ik Guido voor het eerst in mijn armen had. Guido wordt over een paar maanden 5! Dus deze blouse heeft zijn geld opgebracht. Eigenlijk ben ik heel zuinig op onze kleding, na het wassen en drogen worden ze gelijk gestreken en de rest gaat netjes opgevouwen in de kast. Het gestreepte stofje rechtsonder had ik een aantal jaren, toen het nog een blouse was. aan toen we een paar dagen naar Barcelona waren, ‘s avonds in een typisch plaatselijk restaurant waren aten we langoustines, deze zijn daar zo vers, ze waren die dag opgevist uit de Middellandse zee, dat het bloed eruit spoot, toen ik ze wilde pellen. Dat heb ik nou altijd, ik verlaat altijd een restaurant met vetvlekken of in dit geval bloedvlekken. Thuis heb ik er van alles mee gedaan, olijvenzeep uit de Provence, ossengalzeep, niets hielp. Uit frustatie heb ik toen de blouse in een hoek getrapt. Maanden later wilde ik de blouse weggooien, hij had nu wel lang genoeg straf gehad, en er was geen spatje bloed meer te vinden. Zo is er over elke blouse restant wel een verhaal te vertellen. Welke quilt ik ermee ga maken weet ik nog niet, maar de stofvoorraad begint heel langzaam meer te worden. Het voordeel van een mannenhuishouding is dat de voorraad sneller groeit.

2 opmerkingen:

Marie-Anne-Jos├ę zei

Inderdaad een heel goed idee om van de verzamelde hemdenstoffen een quilt te maken, vooral als er zoveel dierbare herinneringen aan zitten. Dan wordt het pas helemaal een quilt van jezelf. En tijdens het verzamelen kun je al denken over het ontwerp, leuk toch!!! Het groene ruitje vind ik ook erg mooi.
Fijne dag nog, groetjes Marianne

brigitte zei

Hoi,
N.a.v. je reactie op mijn vraag op het prikbord, heb ik een kijkje genomen op je weblog.
En daar lees ik wat je met oude overhemden doet.Geweldig!
Dit doe ik ook al jaren, en ik heb een hele grote verzameling.
Ik heb juist van de week met twee dames "mouwen geruild. "Zo krijg je op den duur heel verschillende ruitjes.
Als je interesse hebt,om ook te ruilen dan mag je me best mailen.
groet brigitte