maandag 31 mei 2010

Problemen zijn er om opgelost te worden.

Het eerste woord, problemen, is misschien niet goed gekozen, maar dit is wel een mooie aanzet voor een vraag die ik jullie, mijn lezers, wil voorleggen. Bietje reageerde gisteren met de opmerking dat het groen en rood aan de bovenkant te zwaar is. Dus nu kom ik vandaag met 4 foto’s, waarbij ik de top steeds een kwart slag draai, de foto hieronder
DSCN1234.JPG
kennen jullie nog van gisteren. Ik kan jullie vragen je laptop of computer te draaien, maar dat lijkt me niet zo’n goed idee. Ik moet wel zeggen dat ik een rand in gedachte heb die opgebouwd is uit strips in de kleuren van de top. De groene strips
DSCN1238.JPG
komen dan bij het paars-purper blok aan de overkant. De verschillende kleurgroepen krijgen dan meer evenwicht. De strips komen aan de zijkanten horizontaal te liggen en verticaal aan de boven- en onderkant. Of ik met de breedte
DSCN1239.JPG
ga spelen, de ene kant breder dan de andere, weet ik nog niet. Daarom wil ik dat aan jullie vragen, wat moet boven en wat onder? Ik heb ook nog een vraag over de kleur van puntjes in een blok. Als ik het blok op zich zie bevalt het me wel, maar in de top
DSCN1240.JPG
lijkt het net of het blok naar binnen klapt. Dat komt door de blauwe puntjes in het groene hoekblok. Als ze wat meer uitgesproken waren van kleur had het het blok naar buiten getrokken, die reactie kreeg ik van Jos. Nu ik goed naar de foto’s kijk heeft ze wel gelijk, maar dat zelfde probleem zie ik ook in de hoek 180 graden verderop. Het voordeel wat ik heb als ik het wil veranderen, is dat de
DSCN1241.JPG
patroontjes aan de buitenkant van de blokken liggen, dus hoef ik niet zo veel uit te halen. Bietje en Jos bedankt voor jullie kritiek! Kritiek hoeft niet negatief te zijn. In het proces van scheppen is het erg belangrijk om  kritiek te krijgen. Dat helpt je verder. Het is heel gemakkelijk om een bestaand patroon met de bijpassende stoffen te kopen en te gebruiken, dat moet ieder voor zich weten, maar mij trekt juist niet. Dit zijn breinbrekers en helpen je hersenen om te scheppen. Gisteren ben ik bezig geweest met de applicaties voor de Tulip Tiles, daar heb ik een wisseling aangebracht in de kleur voor de tulpenbladeren. Het donkere groen was te zwaar voor de ondergrond, dus ik heb gekozen voor een lichtere groen. Dit houdt de
DSCN1242.JPG
driehoeken fris. Op de foto hiernaast heb ik de donkergroene bladeren nog even laten liggen om te laten zien wat ik bedoel. Nu is het aan jullie om te reageren, denk er eens over na!!

11 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Goedemorgen, ik ben weer de eerste.
Jouw idee om dit blok te draaien, daar was ik zelf niet opgekomen. En dan denk ik dat rood rechtsonder het beste is. Zelf vind ik rood een 'zware' kleur, die alles naar beneden drukt. En als je die prominent bovenin gebruikt, dan verdrukt het als het ware de kleur eronder.
En dan met strips in 'tegenoverliggende' kleuren, dan is het evenwicht weer hersteld.
Ik zou misschien in het blauwe blok tegenover het rode blok wat flinke rode accenten aanbrengen. Maar ik heb nu geen tijd om daar lang bij stil te staan. Ik moet zo vertrekken om te werken.

Birgitte aka Bietje zei

Goedemorgen, ik ben weer de eerste.
Jouw idee om dit blok te draaien, daar was ik zelf niet opgekomen. En dan denk ik dat rood rechtsonder het beste is. Zelf vind ik rood een 'zware' kleur, die alles naar beneden drukt. En als je die prominent bovenin gebruikt, dan verdrukt het als het ware de kleur eronder.
En dan met strips in 'tegenoverliggende' kleuren, dan is het evenwicht weer hersteld.
Ik zou misschien in het blauwe blok tegenover het rode blok wat flinke rode accenten aanbrengen. Maar ik heb nu geen tijd om daar lang bij stil te staan. Ik moet zo vertrekken om te werken.

Anoniem zei

moeilijk, aart. Het rode blok is idd een beetje te zwaar voor de quilt, maar volgens mij ligt dat hoofdzakelijk aan het donkere buitenhoekje. Dat is te donker (je kunt dit controleren door tussen je wimpers door te kijken, door een rood transparentje, door de foto zwart/wit te bekijken, of door de achterkant van een spionnetje. Ik zou dat ene lapje in ieder geval vervangen. En dan zou ik idd, zoals bietje schrijft, het rood terug laten komen in het blauwe blok.
De groene stippels zijn niet het probleem, dat kun je met je bies oplossen.

Heb je er al aan gedacht dat je met textielverf op je top kunt werken? (te fixeren met hitte).

Een fijne dag en ik hoop dat je veel reacties krijgt waar je iets mee kunt.
Tineke

Marie-Anne-José zei

Helemaal met Bietje eens. Foto twee heeft ook mijn voorkeur en als je dan in de tegenoverovergestelde hoek een even zware partij in de rand maakt denk ik dat het heel mooi wordt. Een rand doet ook nog heel veel met de quilt. Leuk dat iedereen zo meedenkt, hè. Veel succes ermee!
Groetjes Marianne

Janny zei

Ik ben het met de anderen eens dat het het mooiste is als het rood rechts onderin komt. Bij de tulpen heb je het goed gezien: het lichtere groen is inderdaad veel beter, ik denk dat je ze anders vanaf een afstandje niet ziet. Succes verder!

Margeeth zei

het begint saai te worden, ik ben ook een voorstander van het rood rechts onderin. Wel leuk dat je dit hele proces zo uitgebreid beschrijft en ik vind de quilt zowiezo schitterend worden.

sylvia zei

ik durf het haast niet te zeggen, maar het rode blok ( vind het wel een probleemblok, hoor, erg zwaar ) ook naar rechtsonder.
naar links lijkt het er af te vallen!!! en dan een schaduw van het rode aan de andere kant voor het evenwicht!
de omklappende puntjes zie ik niet, maar ik ben dan ook een geen echt goede ontwerper!!!

de groene bladeren zijn een stuk beter, ik zou zelf nog de neiging hebben de paarse tulp een fractie lichter te maken.maar dan ook echt maar een fractie!!!

ik wens je sterkte, het is een lastige keuze!!!!

sylvia zei

ben ik nog even: heb je al eens de fotos in grijstinten veranderd op de computer........geeft ook een duidelijk beeld!!!!

José Verreijt zei

Tja Aart. Ik heb heel lang zitten kijken en op een gegeven moment toch mijn spionnetje erbij gehaald. Het donkerste rode driehoekje in het rode blok BLIJFT de boosdoener en verstoord het evenwicht. Ik begrijp dat men kiest voor het rode blok rechts-onder, maar het beste is het rode blok links-onder en dan de donkerste rode driehoek uit dat blok, vervangen óf verwisselen met de andere rode driehoek uit dat blok. Vervelend mens ben ik hè ! Eén voordeel; dan hoef je niets meer aan de groene te doen want die doet het rechts-onder heel goed. En kijk eens wat een evenwicht met links-onder de donkerrode driehoek tegenover rechts-boven die donkere blauwe driehoek !!
Sorry ! Maar ja, ik weet dat je eens een halve quilt uit elkaar gehaald hebt omdat je niet tevreden was, dus ... SUCCES. Dit was mijn advies en zo zou ik het doen.
Lieve groetjes,
JOS.

JOS zei

Hé, ik weet niet waarom boven mijn verhaal staat : "José Verreijt zei" Maar ja, mijn naam staat er wel ónder.
JOS.

Liesbeth Wessels zei

Ontzettend mooi, zo kleurrijk en wat een gepuzzel ! Succes en ik kom zeker terug om te kijken en te leren hoe het afloopt groet Liesbeth