maandag 17 mei 2010

Lekker weg.

Ik was even lekker weg, er zijn mensen die vinden 2 uur treinen en bussen lang, maar stappen wel achter het stuur om naar ik weet niet waar te gaan. Wietske Kluck had dit weekend open atelier dagen en daar wilde ik wel heen. Van Arnhem naar Gouda met de trein en toen met de bus naar Hazerswoude-Rijndijk. De rit met de bus was geen sneldienst, dus dat werd kronkelen door Gouda, Waddinxveen en Boskoop naar Hazerswoude-Rijndijk. Ik deed iets doms, niet erg, want ik heb ervan genoten, ik stapte 2 haltes te vroeg uit. Dat was net buiten Hazerswoude-dorp, je loopt dan door het groene land, met op de achtergrond het geluid van de weidevogels. Die had ik al 25 jaar niet meer gehoord. Onderweg kwam ik een bankje tegen, de juiste zitplaats om mijn lunchpakketje te nuttigen en te genieten van het uitzicht. Uiteindelijk kwam ik ter plaatse en heb genoten van de quilts van Wietske, ik had mijn fototoestel bij me maar heb geen foto’s gemaakt, http://wietskekluck.blogspot.com , ga er zelf even kijken, ik vond dat beter dan dat ik foto’s maak van haar werk. Op een tentoonstelling heb ik daar geen moeite mee, maar nu vond ik het te priv├ę. Wel heb ik een foto gemaakt van deze schapen in de wei,
mensen uit het buitenland vinden het altijd vreemd dat ons land onder zeeniveau ligt, daarom deze foto, want het waterpeil in de sloot ligt hoger dan het land erachter.
Voor onderweg had ik een blad bij me om te lezen, het is te koop
bij de Bruna op het station van Arnhem, omdat het in de duitse taal is geschreven en ik nooit duits geleerd heb, kan ik hier heel lang mee doen, maar de foto’s zeggen soms ook genoeg. Er staan een paar leuke werkstukken in, in gedachten was ik de stof al aan het uitzoeken. Ik wil nog even iedereen bedanken die felicitaties en lieve reacties achtergelaten heeft op het 100ste blogbericht van gisteren en ik beloof jullie dat ik nog wel een tijdje blijf. Jullie komen voorlopig nog niet van me af!!

2 opmerkingen:

Linda Robertus zei

Hallo Aart, hier een Australische lezer. Nog gefeliciteerd met je 100e posting! Leuk dat je een foto van Hazerswoude hebt geplaatst - daar woonden wij voor we in 2007 naar Brisbane verhuisden! Heb je de Rode Wip nog gezien? (molen)
Groetjes uit Brisbane,
Linda

Klazien zei

Ik zag je zuid-afrikaquilt en moest meteen denken aan dit gedicht. Lang dacht ik dat het van Nelson Mandela was maar deze prachtige toespraaak is (blijkt nu)van Marianne Williamson.

Een vertaling:

Onze diepste angst is niet, dat we ontoereikend zijn.
Onze diepste angst is dat we oneindig krachtig zijn.
Het is ons licht, niet onze duisternis, waar we het allerbangst voor zijn.
We vragen ons af: wie ben ik dat ik briljant, buitengewoon aantrekkelijk, getalenteerd en geweldig zou zijn?
Maar waarom eigenlijk niet? Je bent toch een kind van God? Dat je jezelf kleiner voordoet dan je bent, komt de wereld niet ten goede.
Er is niets verheffends aan je kleiner voor te doen dan je bent opdat de mensen om je heen zich vooral niet onzeker gaan voelen.
Wij zijn geboren om de luister van God uit te dragen die in ons woont.
Niet slechts in enkelen van ons, maar in ons allemaal.
Als wij ons licht laten schijnen, geven we anderen onbewust toestemming om dat ook te doen.
Als wij bevrijd zijn van onze eigen angst, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch anderen.

groeten Klazien
( www.quiltkwebbels.web-log.nl )