dinsdag 18 mei 2010

De wekker en de NYB.

Nou de nieuwe wekker deed het goed gistermorgen. Henk was er zondag nog leuk mee aan het spelen geweest. Nu denken jullie, hoe kun je nu spelen met een nieuwe wekker? Dat zit zo. Als Henk iets nieuws koopt moet er altijd van alles en nog wat opzitten. Hij wil ‘s ochtends precies op tijd wakker worden, als hij naar zijn werk gaat, want het ochtendprogramma voor hij naar het station gaat is gepland. Deze wekker werkt via het internet ( waarom niet?), hij heeft een keuze uit, schrik niet, 36.000 radiozenders. Toen we op zoek waren naar een nieuwe wekker, heb ik hem er op gewezen dat ze bij de Hema dingen verkochten met een wijzerplaat, wijzers, twee bellen en een stangetje die van bel1 naar bel2 gaat. De wekker loopt nu af met de muziek van classic FM, je zou bijna blijven liggen! Ik ben weer bezig geweest met de
blokken van de NYB, maar nu heb ik de losse onderdelen van de eerste 2 blokken aan elkaar genaaid. Het spelden kost het meeste tijd, door de ronde naden. Hier ga ik de komende dagen maar mee verder, want dan kan de top wat makkelijker worden opgeborgen.
Er zijn stoffen gebruikt die ook in de quilt Stoelendans gebruikt zijn in de rand. Daar had ik nog wat van over, hier komen ze goed tot hun recht. Ik ben een liefhebber van grafische prints, in de bovenste foto zit een stofje met witte stralen, dit is een stof met een wolkenlucht die Jos eens in een quilt heeft gebruikt. Met onze bees krijg ik regelmatig een zak mijn kant op gegooid waar allerlei resten in zitten. Ze worden dus goed gebruikt. Nu moet ik alleen nog een belofte
inlossen, want ik had jullie beloofd nog een foto van het geheel te plaatsen, maar de batterij van de camera was toen leeg. Nu hij weer vol is kan ik weer even vooruit. Ik ben ook op zoek geweest naar felle groene stoffen, maar dat is nog een probleem. Problemen zijn er om opgelost te worden of te worden omzeild, dus welke kant het opgaat weet ik niet. Misschien worden het wel gele stoffen of roze.

8 opmerkingen:

Marie-Anne-Jos├ę zei

Het wordt een heel bijzondere quilt. Erg mooie kleuren.
Groetjes Marianne

Birgitte aka Bietje zei

Ik ben helemaal gek van jouw NYB, die kleuren, geweldig. Het wordt inderdaad tijd voor wat groens, of misschien wel paars. En dan bedoelik niet lila, dat lijkt te veel op blauw, wat er al in zit.

En dan die wekker, als die via internet loopt, zul je ook wel vanuit je bed kunnen bloggen. Of misschien de comments van je blog 's morgens voor laten lezen via je wekker. Kan dat niet, dan zou dat eigenlijk wel moeten kunnen . . .

Birdblocks zei

Hi Aart, Fel groen heb ik wel voor je hoor :-)

Mijn wekker gaat af met vogeltjes en licht, heerlijk, maar helaas zijn het dezelfde vogeltjes als in de tuin, dus als het raam open staat word ik ook wel eens wakker van de echte of juist niet, omdat ik het al steeds hoor. Ach, je kan er maar lol in hebben.

Groetjes, Merel

Unknown zei

Je NYB vind ik geweldig, nu ik erover nadenk; ik kan eigenlijk ook wel een nieuwe wekker gebruiken, ik heb nu een simpele radiowekker. Maar zoeen met vogeltjes zoals Merel schrijft, lijkt me ook wel leuk.
Groetjes Berbel

Unknown zei

Wat heb je die wolkenstof mooi gebruikt zeg.Zie je dat ik een goeie afvalbak weet !!! Ik heb er zelf erg veel van gebruikt in mijn "Basic Existence"quilt. (Zie www.quilthoofd.nl) Erg leuk dat de resten zo goed besteed worden.
Succes !
JOS.

Unknown zei

Aart leg me eens uit wat die gele en witte blokjes op je NYB zijn. Zijn dat papiertjes met aantekeningen van jou erop ?
JOS.

Aart zei

Jos, die gele en witte papiertjes zijn de nummers van de blokken. Ik heb 7 verschillende blokken voor de 16 blokken van de quilt. Om ze zo evenredig te kunnen verdelen leg ik die nummers op de blokken.

Anoniem zei

dat wordt mooi Aart. Als je groene stof met grafische prints nodig hebt kun je altijd een stukje stof verven (met stofverf of procion). Het is heel mooi als je commerciele printjes 'oververfd' - geeft geweldige effecten.

Groetjes,
Tineke