donderdag 27 mei 2010

Voor dat er gehesen kan worden.

Even iets heel anders vandaag. Bij het station wordt een nieuwe stationshal gebouwd. Het gaat heel wat geld kosten, er werd en wordt nog steeds flink over geklaagd, maar dat laat ik even achterwege. Eergisteravond dacht ik dat er iemand in de toren van de kraan was geklommen, maar de maten klopten niet. Toen het gisteren weer licht was geworden was dat ‘mannetje’ er nog steeds.
DSCN1219.JPG
Dat ‘mannetje’ was de top van de hijskraan, hier worden de kabels aan vast gemaakt die het horizontale deel van de kraan horizontaal moeten houden. We krijgen nog weleens te horen hoe we hier een appartement hebben kunnen kopen, maar we zien hier heel wat gebeuren en zeker als er gebouwd wordt. We hebben het slopen van een parkeergarage kunnen volgen. Dit is behoorlijk wat werk. Daarna het bouwen van het tijdelijke stationsgebouw
DSCN1220.JPG
met alle leuke en minder leuke gevolgen. Mensen klagen daar weleens over, maar voorlopig kunnen de treinen bereikt worden, wat hadden ze anders gewild? Een station wat er een paar jaar uit ligt? Kijk ze hebben er een arm aan gekoppeld met contragewicht, dit is allemaal te volgen vanaf ons balkon.
DSCN1221.JPG
Bij de top zie je de werklui lopen, ik moet er niet aan denken zo hoog te lopen. Het is ook heel ander weer als dinsdag, het regent een beetje. Jammer anders waren de foto’s wat zonniger geweest. Maar moet er nu nog niet een deel aan gekoppeld worden? Die zal zo wel komen, dus maar even wachten of regelmatig even kijken.
DSCN1223.JPG
En ja hoor daar is het deel al, nu staan er 2 kranen, die 360 graden kunnen draaien. Wanneer zal het ballet beginnen en wat zullen ze allemaal gaan hijsen? De foto’s zijn dichtbij gehaald toen ik en Henk de foto’s maakten, maar we hebben er ook één gemaakt met de gewone afstand.
DSCN1222.JPG
Zie eens hoeveel we kunnen zien, hier op het balkon en uit het raam van de erker, kijken we 180 graden rond. ‘s Avonds als de lichtjes branden is het een mooi gezicht en zeker als het gesneeuwd heeft, zoals afgelopen winter.  Binnenkort gaat het station een maand buiten gebruik. Er moet een onderdoorgang gemaakt worden voor het spoor richting Nijmegen en Tiel. Nu is er gelijkvloerse oversteek met het spoor naar en van Utrecht. Dit is straks niet meer te doen, treinen moeten op elkaar wachten. Daarom zijn ze nu al bezig om het spoor ondergronds te leiden, maar het moet ook onder het huidige spoor gaan lopen in een tunnel, daarom gaat alles dus een maand dicht. Dus als jullie binnenkort last hebben van vertraging dan weten jullie hoe het komt. Dat scheelt alweer wat reisstress.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ikzelf woon in een piepklein dorp, maar het stadleven vind ik prachtig.Ik hou ook erg van stadsgeluiden, een druk kruispunt bijvoorbeeld.Andere mensen vinden dat vreselijk, gaan de natuur opzoeken, ik niet ik zoek de stad op.
Groetjes Berbel

Margeeth zei

N.a.v. de foto's heb ik een hele tijd zitten puzzelen waar jij toch woonde, maar n.a.v. de zin over Nijmegen en Tiel ben ik er uit, je woont in Arnhem.
Ben daar van de zomer nog met de kinderen geweest, naar het museum voor moderne kunst. En ja, het station was toen ook al een bouwput, zou niet meer weten hoe het er ooit heeft uitgezien toen ze nog niet bezig waren.