zondag 30 mei 2010

De 16 blokken zitten in elkaar.

Yeah, de 16 blokken van de New York Beauty zitten in elkaar. Daarom schrijf ik de naam maar een keer voluit. Afgelopen week had ik een reactie uit Amerika die me zei dat het zo heette, dat weet ik wel, maar voor het gemak korten we alles af. Willen jullie de foto al zien! Hier is tie
DSCN1234.JPG
dan. Nu de volgende fase, de rand, ik heb al wel een idee, maar dat komt later wel. Gelukkig zijn de blokken nu van dat rare grijze stuk stof af, waar ik mijn blokken op had gespeld. Dat neemt zo makkelijk mee, je vouwt het in en stopt het in een rugzak, alhoewel je de spelden weleens voelde. Nu moet ik de stoffen nog opruimen, ik heb daar een bak voor klaar staan, want dan blijft alles bij elkaar. Ik ben ook begonnen met blok 6 van de Tulip Tiles. Toen ik keek op het blog van Reeze, http://katlovesquilts.blogspot.com , zag ik dat volgende maand de 4 hoekblokken worden gepubliceerd (18 juni) en de maand daarop de sashings en wordt de top in elkaar gezet. Geduld, geduld!!!! De stoffen zijn uitgezocht voor blok 6, de patronen getekend en de patronen zijn op de stof gestreken. Een leuk werkje ligt klaar voor bij het Eurovisie Songfestival. Wanneer dit bericht geplaatst wordt is alles alweer voorbij en is de winnaar bekend.
DSCN1236.JPG
Op de foto hiernaast is een voorbeeld te zien van het blok, wat dit keer 4 driehoeken zijn, met de layout van de plaats waar de patronen geplaatst moeten worden en de stoffen die ik gebruik. Voor deze driehoeken wil ik een eenheid, dus ik ga alle 4 de driehoeken met dezelfde stoffen maken. De stoffen zijn een beetje donker uitgevallen op de foto, daarom heb ik nog maar een foto gemaakt.
DSCN1237.JPG
Ik twijfel nog over de donkergroene, maar ik denk dat deze het toch moet worden. Nu kan ik beginnen met het uitknippen van de patroontjes met naadtoeslag en de naadtoeslag inknippen en omvouwen. Waarna ik de lipjes vastzet met een rijgdraadje. Daarom is het zo’n lekker werkje op de bank voor de tv.

9 opmerkingen:

Mama Pea zei

It keeps getting more wonderful!

Birgitte aka Bietje zei

Het kleurgebruik in jouw NYB vind ik helemaal geweldig. Ik houd van kleur.
Deze keer heb ik wel een puntje van kritiek. Naar mijn mening wordt door de felgroene en felrode blokken de aandacht te veel naar de bovenkant getrokken. De aandacht zou beter verdeeld zijn, als deze afgewisseld zou worden door de blauwe blokken. Of was dit juist jouw bedoeling?
Hopenlijk vergeef je mijn puntje van kritiek. Want ik weet natuurlijk niet hoe het uiteindelijke plaatje er uit komt te zien. Misschien dat de kleuren dan wel goed verdeeld zijn.
Fijne zondag nog.

pauline zei

Heerlijk die felle kleuren op een regenachtige zondagmorgen! Je NYB is prachtig geworden. En dan zijn de tulpen weer een heel ander werkje, met de hand i.p.v. de machine.
Fijne zondag nog.

Linda Robertus zei

Je NYB wordt prachtig, Aart!

Marion zei

Ik vind je NYB mooi geworden. Heerlijke kleuren!! Misschien had je inderdaad de blauwe blokken beter tegenover elkaar kunnen plaatsen. Maar dat is achteraf, en door een ander, altijd makkelijk gezegd.....
Misschien is het op te lossen door in je rand linksonder wat meer rood toe te voegen????
Ik ben benieuwd naar het vervolg....
En, was 't een terechte winnaar gisterenavond? Ik vind het in ieder geval een vrolijk lied!!
Fijne zondag!

Suus zei

Hij is erg mooi Aart. Lekker vrolijk, kunnen we best gebruiken met dit sombere weer.

Marie-Anne-Jos├ę zei

Het is inderdaad goed als er meegedacht wordt. Ik vind het ook een mooie quilt worden, de felle kleuren spreken me erg aan en het groene stuk met de geverfde stoffen vind ik heel erg goed.Ik ben het met bietje eens dat je het rood in de rand zou moeten laten terugkomen in de tegenovergestelde rand. Maar eigenlijk verwacht ik dat je dat ook al van plan was. Kortom het wordt een prachtstuk.
Groetjes Marianne

sylvia zei

mooi!!!!!!
ik ben niet van het groen, maar vind het wel erg mooi geworden!
dus jij bent songfestival-fan?!
ik heb er helemaal niets van meegekregen....haha!!!
ik ga morgen even op zoek naar de quilts en zo!!!
ziet er leuk uit,alhoewel ik al een duimquilt-workshop heb gedaan!!!
lastig, hoor!!!

MaksiTaksi zei

Elke keer als ik een kiekje bij je kom nemen wordt hij steeds prachtiger. En ik vind batiks steeds leuker, past altijd overal bij en is altijd apart.

Lieve groetjes