donderdag 13 mei 2010

Blok nr. 5 Tulip tiles.

Blok nr. 5 van de Tulip tiles is gisteren afgekomen, ‘s ochtends heb ik de laatste tulp geappliqueerd, daar was ik dinsdag niet meer aan toe gekomen. Nu is het wachten op de volgende downloads. De nieuwe methode die Ada me geleerd heeft werkt goed, normaal appliqueer ik van
onder naar boven, met het te appliqueren patroon links van mijn naald. Nu appliqueer ik van boven naar beneden, terwijl de te appliqueren patroon links van mijn naald blijft. Door deze methode kan ik nog kleinere steekjes maken en is het gebruikte garen bijna onzichtbaar. Ik neem daarvoor het garen wat ik altijd bij de hand heb, kreeg gisteren dus op mijn kop dat ik groen garen moest gebruiken bij de blaadjes en stengels en blauw garen bij de tulpen. Het zal wel gemakzucht zijn, dan moet ik weer opstaan en in mijn riante voorraad garens gaan zoeken. Toen ik toch foto’s aan het maken was,
heb ik maar gelijk een foto gemaakt van alle 5 de blokken, maar omdat ik nogweleens mijn eigen plan trek heb ik de blokken gedraaid en zo neer gelegd dat ze een molentje gaan vormen. Omdat dit patroon ontworpen is als een delftsblauw patroon vond ik dit ook wel echt Hollands. Ik heb mij redelijk aan de kleuren gehouden, dat is al uniek, maar dat wil niet zeggen dat ik alles blindelings ga volgen. De blokken heb ik ruim van maat gehouden en pas als ik de patronen krijg van de afwisselende banen ga ik ze op maat snijden. De groen-blauwe batikstof komt ertussen en de blauwe stof met hetzelfde printje als deze ondergrond. Als het goed is komt de 15 e, dus over 3 dagen de het nieuwe patroon beschikbaar voor downloaden. Ik ben dus klaar voor de deadline, op zich maakt dat niet uit natuurlijk, maar dit is voor mij een stok achter de deur, anders verdwijnen de kopieën in een map en dan is het maar de vraag wanneer en of ik eraan ga beginnen. Wat kom je jezelf toch vaak tegen! Het gaat nu de vraag worden welke kant de wieken uit moeten draaien, normaal hangt dat af van de wind, dus het wordt afwachten hoe de wind gaat waaien;-)).
P.s. de reacties van gisteren die een aai over de bol waren van de maaksters van de desbetreffende werkstukken heb ik naar ze doorgestuurd via hun mailadressen. Zo kunnen ze ook meegenieten van jullie reacties.

5 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Volgens mij zie je bij applicatie de draad niet, als je ontzichtbaar appliceert tenminste. Maar ja, voor het geval dat er toch een klein stukje draad onderuit piept, is het natuurlijk mooier om een bijpassende kleur draad te kiezen.
Maar ik begrijp je wel, gemak dient de mens en de mens is gemakkelijk.
Ik vind dit patroon erg mooi, maar ik zal er zelf niet zo gauw aan beginnen. Waarom? geen idee, eerlijk niet.

Aart zei

Een reactie voor Bietje. Als je goed appiqueerd zie je inderdaad het garen niet als je het goed doet. Maar we zijn mensen, het kan niet altijd goed gaan. Aan de andere kant weet ik niet hoe ik deze top ga quilten en als ik met borduurgaren extra steekjes ga toevoegen, is de kans groot dat je niets meer van de steekjes ziet. Bij mij moet niets, want moeten blokkeert kreativiteit. Moeten is ook het lelijkste woord in onze taal. De quiltpolitie bestaat niet.

Unknown zei

Ja Aart. Nu je goed appliqueert (derde schrijfwijze) zie je de draad niet of je nou groen geel of oranje gebruikt. Er piept echt geen klein stukje uit hoor Betje ! Dat zul je nu wel gemerkt hebben hè Aart.
Ik bewonder het dat je na Ada's aanwijzingen zo snel je methode van appiqueren veranderd hebt. Ik was verrast (heb je me niet zien lachen?) dat je zo goed naar Ada luisterde, want lang geleden heb ik je een keer hetzelfde geleerd, maar ik dacht toen dat je het te moeilijk vond om te veranderen. Nu blijkt dus het tegendeel. Chapeau !
JOS.

Unknown zei

Ik wil nog even tegen Sylvia die gisteren reageerde zeggen: Als je die quilt met de ster "Sparkling Spot" een keer in het echt wil zien kan dat. Mijn website-adres is : www.quilthoofd.nl
Daar kun je lezen hoe je meer van mijn quilts kunt komen bekijken (of ik kom naar jullie toe)
JOS.

Anoniem zei

Dag Aart,

'eindelijk een bezoekje aan jouw blog. Wat een mooie tulpen heb je geappliqueerd...echt lekker Hollands.
Je hebt groot gelijk: het is jouw quilt en de quiltpolitie bestaat niet. Ik heb van een bekende Amerikaanse quilter de tip gekregen eventuele storende fouten gewoon met een kleurstift bij te werken. Ha! en ik maar denken dat die perfectie aangewaaid kwam :-)
Hoofdzaak is plezier aan het naaien te hebben!
Groetjes van Tineke