zondag 23 mei 2010

Spannend stof verven.

Op aandringen van Tineke ( zie reacties vorige berichten) ben ik toch begonnen met het verven van stoffen voor de linker bovenhoek van de NYB. Van 2 mensen krijg ik stofjes, van Agnes en van Jos. Jos had weer iets leuks, ze moest met iemand anders bij een derde persoon langs om stof op te halen, nou dat heeft ze geweten. Er staan al diverse dozen klaar die uitgezocht zijn en een vuilniszak met wat vroeger vodden werden genoemd. Er zaten patroondelen bij,die voor kleding waren bedoeld, gespeld en al, maar nog niet aan elkaar genaaid. Dat heeft wel pijnlijke handen opgeleverd, het is geen fijn gevoel als je in de stoffen pakt en je wordt geprikt. Daar zaten ook gifgroene lappen bij, die ik wel  kon gebruiken, dus aankomende week maar even op gaan halen. Toch ben ik gaan verven, alhoewel ik niet weet wat voor stoffen mijn kant op komen en hoe de geverfde stoffen zullen worden. Eerst heb ik stoffen
gezocht, door de midden geknipt, gewassen om de aprét uit de stof te krijgen, toen de lapjes uitgespoeld en in een emmertje met soda ash gezet voor een uurtje. Daarna uitknijpen en verf opgezocht. In het bakje hiernaast op de foto zat nog verdunde verf van een eerder verfbeurt ( dit is gesmolten sneeuw met verfstof van afgelopen winter), ik heb er alleen wat gele verfoplossing bijgedaan. In dit
glazenpotje heb ik gele verfoplossing gedaan met een beetje blauwe, goed schudden met het deksel op het potje, de kleur werd leuk en toen 2 stofjes er in gedaan en goed geschud. Ik laat dit nu maar staan tot morgen vroeg ( het is zaterdag als ik dit schrijf en verf) om het dan uit te spoelen en te laten drogen. Straks gaan we naar mijn moeder om haar 73e verjaardag te vieren, ze is dinsdag pas jarig, maar er is iets tussen gekomen, waardoor we het eerder vieren als gezin.  Ik hoor jullie vragen wat voor lapjes ik geverfd heb. Laat ik daar nu ook een foto van gemaakt hebben, want ik ken jullie. Straks kom ik thuis van een vermoeiende verjaardag en dan staat mijn hele mailbox vol met berichtjes. Wat ik trouwens erg leuk zal vinden. Maar nu niet gedraald, kom op met die foto!
Ik had al gekeken naar stoffen die ik kon verven, maar kon niet echt iets vinden. Gisteren zijn we even de stad in geweest om toekomstige lappen te kopen voor mijn bakken. De komende paar jaar draagt Henk ze in blouse vorm. Daarna lekker op het terras gezeten met een lekker biertje en een twaalfuurtje. En net als je zit te genieten van je biertje en al het moois wat voorbij komt wandelen, schiet me te binnen dat ik nog zwart-witte grafische stoffen heb liggen. Toen was de keuze snel gemaakt.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

dat wordt leuk Aart! ben heel benieuwd. ..als je vanavond terug bent snel uitspoelen en foto's maken. Alvast gefeliciteerd met je moeder en een fijne dag gewenst!
Tineke

Marie-Anne-José zei

Lijkt me ook een goed idee zo`n zwart-witte serie. Heb zelf nog nooit geverfd, maar ben wel heel benieuwd hoe deze stoffen er uiteindelijk uitzien. Hartelijk Gefeliciteerd met je moeder en een fijne dag samen.We kijken uit naar je foto`s!!!
Groetjes Marianne

Unknown zei

Gefeliciteerd met je moeder,
een gezellige dag!
Groetjes Berbel

Birgitte aka Bietje zei

Leuke stoffen die grafische zwart-wit print. En ik denk dat ze heel geschikt zijn voor te verven.
Maar je laat ons wel in spanning, want het resultaat laat je (nog) niet zien. Dus je mailbox zal toch vol komen ben ik bang. Gelukkig vind je dat niet erg.

Anoniem zei

Leuk zeg. Ik ben benieuwd hoe die zwart/witte stoffen er straks uitkomen. Ik heb in het verleden wel eens witte borduurstof zelf geverfd: was ook erg leuk om te doen.

Anoniem zei

En natuurlijk alvast gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder. Veel plezier vandaag!

MaksiTaksi zei

Allereerst gefeliciteerd met de verjaardag van moeders. Die groene die je gemengd hebt is mooi. Lijkt een beetje op de kleur van zo'n gifgroene kikker, een prachtige natuurkleur. Ik ben nu al benieuwd naar dat resultaat!

Lieve groetjes