maandag 24 mei 2010

Groen, groener, groenst.

Ja, jullie wilden het zelf, dat ik mijn lapjes uitging spoelen en aan het wasrekje ging hangen. Ik was er nog niet aan toe om te kijken. Natuurlijk was ik ook benieuwd, maar ik was ze eigenlijk een beetje vergeten na zo’n dag bij de familie. Trouwens de reis verliep dit keer weer prima, geen Giro in Utrecht en de stad was weer schoon, maar bovenal vertrok de bus weer op z’n oude vertrouwde plek. Eerst nog even wat anders, om de spanning te verhogen, ik heb 2 nieuwe ‘plantjes’ gekocht. En ze zijn zo blij dat ik ze heb gekocht, dat ze de hele dag vrolijk staan te wezen in de erker. Ze werken namelijk op zonne-energie net als hun echte broertjes en zusjes. De blaadjes gaan op en neer en de bloemetjes heen en weer. Als het donker gaat worden komen ze tot rust tot het weer licht gaat worden, langzaam aan worden ze dan weer blij. Eén voordeel hebben ze,
ze kunnen tijdens onze vakanties gewoon blijven doorbloeien. Zal ik nu de spanning maar loslaten komen? Ik ben zeer tevreden over de groene kleuren, die de lapjes nu hebben gekregen. Alhoewel de lapjes nog nat zijn is de kleur redelijk te zien.
Kijk eens wat een kleur! Ze hebben nu de hele nacht om op te drogen en anders blijven ze morgen toch gewoon hangen. Nu ik zo naar de foto kijk zit er wel verschil in de lappen. De voorste is geverfd in het smeltwater wat over was na het sneeuwverven, wat geeft dat nog een kleur af. Ik ben wel zo’n trut die dezelfde kleur knijpers gebruikt voor het ophangen van de lapjes. Ik heb keuze uit diverse kleuren, maar de lichtgele zijn het vandaag geworden. Ik heb de blauwe plastic handschoenen gebruikt, die je bij de procion MX verf krijgt als je ze koopt, deze heb ik gebruikt toen ik de lapjes uitspoelde, maar er komt toch vocht door, nu zijn mijn handen een beetje gekleurd. Dinsdag eerst maar eens huishoud handschoenen kopen voor dit soort klussen. Ik hoop dat de kleuren aan jullie verwachtingen voldoet.

3 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Dus nu heb je ook 'groene vingers'? Maar ja dat wisten we eigenlijk al, want dat plantje in de erker staat er erg vrolijk bij.
Waar heb je die overigens vandaan?
De lapjes zijn super! De achterste is mijn favoriet.

Anoniem zei

Mooi geworden he Aart?
Groetjes Tineke

Ps wat zijn die plantjes leuk!

Shirley zei

Goed gelukt, het verven, je krijgt je handen gewoon weer schoon door ze met bleekwater (extra dikke) te wassen en gelijk uit te spoelen. LOL om de wasknijpers, geel en groen kleuren mooi bij elkaar. Overhemden gebruiken voor quilts, zo krijg je echte herinneringsquilts.