dinsdag 1 juni 2010

Colors in motion!!!

Ik ben eruit! Gisteren lekker aan het snijden, naaien, strijken geweest. De helft heeft een rand gekregen, vandaag ga ik weer verder. Het is niet doordacht, zo werk ik meestal niet, ik kan me geen voorstelling maken hoe het eruit komt te zien, voor ik heb gespeeld met stof, naaimachine en snijmes. Toen ik een stofje aan het snijden was, kwam ik aan de rand van de stof de naam tegen van die stof. Ineens had ik een naam voor de NYB, hij gaat COLORS IN MOTION heten. Op de foto beneden kan je zien
DSCN1243.JPG
dat ik nog bezig was, ik wilde even ruggespraak hebben, dus ik belde Jos even. Ondertussen had ik de foto gemaakt en naar haar door gemaild. Ik hoor wel wat ze ervan vind. Terwijl ik nog naar de foto keek, zag ik ineens dat geel van het midden blok, dat geel moest terug komen in de rand. De gele strips waren zo gesneden en aan de randstukken genaaid. Ik moet zeggen het laat het geheel stralen. De randstukken liggen nog om de top heen ik zet ze nog niet vast. Eerst dacht ik de rand in verstek te maken, maar dat doe ik niet. De rand wordt er recht tegen aan gezet. Waarschijnlijk zoals op de foto
DSCN1245.JPG
hiernaast te zien is. De lange strip die ik hier tussen ga naaien heeft felle kleuren en golft. Het volgende probleem ga ik ook oplossen, de reactie van Tineke neem ik ter harte. Ik heb Trapsuutjes verf staan en de punten die niet zo opvallen in de uiterste punten ga ik verven. De trapsuutjes verfkleuren die ik heb zijn rood, geel, groen en blauw. De rode en de gele verf ga ik gebruiken. Kijk
DSCN1244.JPG
eens hoe in deze hoek het oranje opbloeit in het hoekblok en hoe het geel terugkomt in de rand. Vandaar dat ik niets anders kan doen dan deze quilt COLORS IN MOTION te noemen. Dank iedereen voor de reacties, sommige al heel vroeg. Ik vind het leuk om al die verschillende meningen te lezen, ik distileer er wel wat uit, maar in feite volg ik mijn eigen koers.
Intussen is er veel veranderd, de rode blokken liggen aan de linkeronderkant en de rode rand is verhuisd naar de groene blokken. De bovenkant is nu dus blauw en dat heb ik in de rand door gevoerd. Ik heb net een stof gezocht voor de linkerbovenkant tussen de blokken en de rand. Zoals Bietje schreef in haar reactie op dit blogbericht, worden de rode kleuren door de hele quilt geslingerd. Deze aanvulling is net voor 09.00 uur geschreven, na de reactie van Bietje.

3 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Nou is ook duidelijk te zien wat je bedoeld met het rood in de rand ertegenover.
Colors in Motion, wat een geweldige naam. De kleuren worden als het ware door de cirkels aangeslingerd en rondgeslagen. Ook het feit dat je afwisseld en eerst de korte streepjesrand er aan zet en dan de lange streep, geeft beweging. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

Marie-Anne-José zei

Heel goed idee, die rand. Soms heb je van die dagen dan heb je ineens heel veel inspiratie, waarschijnklijk had je gisteren ook zo`n dag, voor de rand maar ook voor de naam. Het totaal wordt heel goed, alleen jammer dat je voor ons niet de totale quilt hebt laten zien. Maar ik denk dat dit nog wel komt, blijft het een beetje een verrassing.
Veel ontwerpplezier en groetjes van Marianne

sylvia zei

mooie naam, dat was het eerste wat ik dacht toen ik de titel van je blogje las, en nu ga je em zelfs voor je quilt gebruiken!
die slingerstof is erg mooi en zo loopt het zware rode blok een beetje uit, vond ik: weer een probleem opgelost!!!
kom je nog wel aan eten toe, je bent zoooo druk hiermee!
succes vandaag, groeten, Syl