dinsdag 8 juni 2010

Weer aan de gang.

Soms moet je gewoon even pauzeren, er komt van alles tussen, gepland of niet gepland. Dat is niet erg, rust is wel ergens goed voor, gistermorgen begon ik met goede moed weer aan mijn Tulips, waar ik nog geen naam voor heb verzonnen. Dat komt wel als het proces verder is. Het weer is weer wat koeler geworden, de agenda leger. Voor a.s. donderdag heb ik weer een bee staan, dit keer in Apeldoorn. Ik moet dan klaar zijn met de patroontjes zodat ik kan gaan appliqueren. Maar waar
P1020001.JPG
liggen de Tulips patroontjes nu op? Lijken dat ook geen tulpen? Ja dat klopt, Deze lap is nog eens mee geweest naar Zürich, om ‘s ochtends aan te werken voor Henk wakker werd. Ik zie me nog zitten bij het bureau aan het raam. Er was een klein lampje boven, wat Henk niet zou storen met slapen, dus als ik maar stil zit te naaien, kan hij nog lekker slapen. Maar op een gegeven moment vond ik hier niets meer aan, de moed ontbrak me om ermee verder te gaan. Het patroon was voor een eenpersoons quilt voor op een bed. Omdat ik geen eenpersoonsbed meer heb staan, ben ik er maar mee gestopt. Gistermorgen vond ik het weer, terwijl ik iets anders zocht, dat is meestal zo, maar als ik dat andere vindt, dan wijdt ik daar een bericht over, want dat gaat over een patroon met stof wat ik kocht bij Birdblocks in Amsterdam. Toen ik met dat patroon bezig was en alle blokken op de vloer lagen, vond ik het eigenlijk wel saai. Na een tijdje denken of ik het zou durven heb ik het mes in deze blokken gezet en wat gewisseld met andere kleuren en de stukken weer aan elkaar genaaid. Er moet nog een rand omheen, waarschijnlijk op dezelfde manier als het midden gedeelte. Maar ik dwaal af, jullie denken natuurlijk: Waarom haalt hij die patroontjes niet van de tulpenblokken af, dan kunnen we die eens bekijken? Vooruit dan maar, zie je dat ik
P1020002.JPG
hetzelfde stofje heb gebruikt, maar dan in het geel, midden in de blokken van de top die ik heb laten zien in het bericht Groen, groener, groenst. Gisteren liet ik het boek zien wat ik heb gekocht in Oudkarspel. Dat gaat over wiskundige patronen, de reactie van Sylvia was dat mannen die naar hun tentoonstelling waren gekomen, juist ‘technisch’ naar de blokken keken. Gelukkig zit er nog steeds verschil in man en vrouw. Dat maakt de wereld zo verschillend.

4 opmerkingen:

Francien zei

Soms weet je ineens wat je gaat doen met een ufo als je het weer ziet of "terugvind"zoals jij Aart...het is een mooie top ...veel plezier a.s. donderdag op de bee...misschien zien we wat foto`s ervan...groetjes Francien.

sylvia zei

wie wat bewaart heeft wat.........
maar dat levert weer hoofdbrekers op.......of een uitdaging!
ik vind het (sorry, Aart) een beetje saai: kun je die top niet als basis gebruiken voor applicaties, in welke vorm dan ook????

Shirley zei

Ik vind die groene applicaties er mooi bij passen, dacht dat ze er op hoorden. Prachtige kleuren in die quilt trouwens, heb je nog genoeg van die stoffen over, dan kan je er nog een brede strookjesborder rondom maken om hem nog wat meer drama te geven (kijk in mijn album 'quilts' bij Artesan star) of werkt de link ook:
http://zipjezopje.web-log.nl/photos/quilts/artesan_star_1.html

Anja.M zei

Wat een mooie top is dit.
Prachtig patroon en kleuren.