zaterdag 12 juni 2010

Driehoek en kleurproef.

De eerste driehoek is geappliqueerd, nu nog drie. Bekijk de foto goed je ziet geen steekje. Het scheelt inderdaad als je appliqueert met dezelfde kleur garen als de stof. Het garen wat in nu gebruik is van Gütermann, dus machinegaren, het andere garen wat ik meestal gebruik is van Aurifil en dat naait veel lekkerder, maar daar heb ik maar 2 kleuren van, wit en beige. Ik kan natuurlijk meer van dit garen kopen, maar dat loopt goed in de papieren. Dus het moet maar even met machine garen. Vandaag heb
P1020017.JPG
genoeg tijd om aan de andere driehoeken verder te gaan, tenminste dat denk ik nu, je weet nooit. Verder heb ik een begin gemaakt met het inkleuren van een isometrisch patroon. Veel mensen hebben problemen met het lezen van zo’n tekening. Je moet gaan bepalen van welke kant het licht komt en waar aan welke kant de schaduw valt. Kijk even rustig, als je op
P1020020.JPG
de foto klikt dan wordt deze vergroot. Met het inkleuren wordt het meteen duidelijk, maar je moet wel je hoofd erbij houden, want het gaat gauw mis. Nu moet ik nog eens zo’n patroon gaan tekenen op isometrisch papier. Nu zal deze wat lastiger zijn, omdat er smalle en brede delen in zitten.
Bietje reageerde gisteren op de quilttop met de rozenstof, ze vond dit helemaal niks voor mij. Nou Bietje, er was een tijd dat ik dit wel leuk vond, maar toen veranderde mijn smaak in kleur en stoffen. Het huis waar we toen woonden leende zich wel voor deze stoffen, maar nu past dit huis ook niet bij deze stoffen. Ik ga hem wel doorquilten met de naaimachine, maar als iemand een leuk cadeautje zoekt dan is het te koop. Henk heeft gisteren het reageren voor jullie makkelijker gemaakt, je kunt nu gelijk plaatsen, dus geen woordverificatie meer voorlopig. Misschien dat morgen of binnenkort de achtergrond gaat verander, want er zijn leuke achtergronden beschikbaar bij Blogger.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi geappliqueerd Aart. Ik zou toch maar investeren in zo'n klosje garen joh, scheelt een hoop ellende.

Het inkleuren lijkt me een monnikenwerkje...worden dit ook de echte kleuren van je quilt?

Anoniem zei

Hoi Aart je tulp ziet er mooi uit maar dat isometrische patroon???Weet je zeker dat je daar aan gaat beginnen?Ik vind het heel dapper,zou er zelf gek van worden denk ik.
groet marrie-jette.

Marie-Anne-José zei

Mooi patroon, maar het lijkt me wel erg moeilijk om het in stof te realiseren.
De applicatiebloemen worden erg mooi, geen steekje te zien.
Groetjes Marianne

Francien zei

P

pauline zei

Hoi Aart,
wat een verademing voor mijn oude ogen, haha. Zulke grote letters en een lichte achtergrond, lekker makkelijk lezen.
De tulp is heel mooi geappliceerd en wat een heerlijk werk, dat inkleuren van de "onmogelijke" vormen. Wil je ze zo maken dat ze doorlopen, zeg maar, een soort vlechtwerk?
fijn weekend nog.

Marie-Anne-José zei

Mooie achtergrond, het leest een stuk gemakkelijker met de iets grotere letters en de lichtere achtergrond.Een mooi overzichtelijk blog, de moeite dus helemaal waard.
Groetjes van Marianne

Francien zei

Sorry Aart voor de eerste "reactie"...was niet de bedoeling...prachtige achtergrond is het geworden en ook voor mijn "niet meer zo piep" oogjes leest het makkelijker...de tulp is prachtig gemaakt...echt geen steekje te zien...hoe krijg je het zo mooi voor elkaar... en wat je nu aan het inkleuren bent...ik zie wat je bedoeld...maar het omzetten met naald en draad...en hoe je het gaat knippen...?!..ben heel benieuwd...groetjes Francien.

Marion zei

Ik zie dat jij ook aan 't spelen bent geweest met de nieuwe indeling en achtergrond van blogger. Ziet er - hoewel het een winterse achtergrond is - veel frisser uit. Ik ben ook bezig geweest met de indeling te wijzigen, maar ben nog niet helemaal tevreden. Wat een gedoe is dat toch. Die tijd kunnen we beter aan het handweken spenderen, toch?