vrijdag 18 juni 2010

Je kan wel iets laten zien, maar…….

………dan moet je er ook wat mee, Berbel vroeg hoe groot het was, wat ik gisteren publiceerde. Nou Berbel dat is niet zo groot, 40 x 40 cm maar. Nu hou ik niet van kussens, dus ik ga er iets anders mee doen. Allereerst heb ik er randen omheen gezet, een lichte watercolour, die is vrij fel van kleur.
P1020035.JPG
Ik vind het leuker om alle randen van verschillende maten te maken, anders is het net een lijst om een schilderij. Maar de kleur is nogal intens, daarom heb ik het met olieverfkrijtjes gerubd. Daarna gestreken met aan beide kanten bakpapier. Dit zorgt ervoor dat er niets in de strijkplank overtrek trekt en ook het strijkijzer schoon blijft en het krijt blijft op de plek waar je het hebt aangebracht. Ik heb gerubd met geel, wit met een beetje rood en oker. Hoe ik het doorquilt weet ik nog niet, maar het zal zowel met de machine als met de hand zijn. Een naam heb ik ook nog niet, maar dat kan altijd nog. Ondertussen moet ik wel voorbereidingen gaan treffen voor onze vakantie, want over een week zijn we weg. Ik hoop dat het weer beter wordt, want we zitten dan in de buurt van de plek waar een grote overstroming was. We zitten dan in de buurt van Nice, Monaco en net over de grens met Italië in Bordighera. Ik heb er wel veel zin in, hoop dat we nog wat tijd krijgen om door Nice te struinen, want ik weet daar een heerlijke Quiltwinkel.
P1020039.JPG
Het grappige, de vorige keer toen we daar waren, was dat ik een Engelstalig boek kocht. Nice is een heerlijke stad, maar het is er altijd druk. Doordat het er zo druk is met veel verkeer door de nauwe straten, komt de vuilniswagen om een uur of drie in de nacht de bakken legen. Het hotel waar we toen waren had geen ontbijt faciliteiten, maar 2 winkeltjes van de deur af was een ontbijt winkeltje. Normaal vindt ik het wel prettig om rustig te kunnen ontbijten, maar na die week Nice gingen we het binnenland in naar een guesthouse, waar de verzorging perfect was. Natuurlijk loopt Henk weleens tegen computerproblemen op, bij guesthouses, hij lost die problemen vaak ook op en dan ligt er weer een fles wijn op bed, als we een dag weg zijn geweest. Ach ja, hij heeft ook weleens een douche gemaakt op een Homo camping. Deze camping was van een vriendinnenstel, dus een opmerking over mannen over de vloer en klussen is dan zo gemaakt. Je merkt vaak wel of je een geintje kunt maken. Op deze camping konden we een ontbijt regelen, die ‘s ochtends voor de tent werd gebracht. Heerlijk om in het Groningse land wakker te worden en ontbijt voor de tent te krijgen. In het gastenboek hebben we geschreven: Dank jullie wel, dat jullie onze wekpotten wilden zijn. Daar is hartelijk om gelachen.
P1020038.JPG
Deze vakantie wordt anders, maar eerst maar eens de voorbereidingen gaan treffen. Alhoewel als we maar een verschoninkje en een tandenborstel hebben komen we een heel eind,

1 opmerking:

Unknown zei

Ik ben heel benieuwd wat/hoe ´t gaat worden.
Maar 40 x 40 was toch een perfekt kussenmaat?Als je daarop had gelegen, had je zo´n leuke afdruk van vierkantjes en sterretjes op je wang gehad! Leuk toch?
Groetjes berbel