zondag 13 juni 2010

Vernieuwd!!

Ja, dat is even wennen, mijn blog is vernieuwd, ik hoop dat jullie het leuk vinden. Het kan binnenkort nog wel een keer veranderen. Henk wil kijken wat het gaat doen met een foto als achtergrond. Een foto waarvan? Ja. dat kan een stofje zijn, een quilt, van alles eigenlijk. Het is best een heel gepuzzel, want welke kleur letter komt het beste uit, welke kleur achtergrond, welk lettertype, hoe moeten de zijkanten ingevuld worden, enz.enz. Maar dit is het geworden.
Ik ben bezig geweest met driehoek nr.2 en die is klaar, het is nog een heel werk, dit schiet niet zo op, dat hoeft ook niet. Geduld is een schone zaak. Het is erg lastig om de paarse tulp met het paarse garen en een donkere achtergrond te appliqueren. Maar gelukkig was er vandaag licht in overvloed buiten, dus ik ben lekker op het balkon gaan zitten. Tussendoor nog even naar het terras voor een lunch, met een heerlijk glas Wittekerke rosé. Dit is een kersenbiertje, geïntroduceerd vorig jaar als alternatief voor vrouwen. Ik vind het biertje erg lekker en trek me niets aan voor wie het bedoeld is.
P1020021.JPG
Ik heb de hoeken tegen elkaar aan gelegd, zo komen de hoeken natuurlijk niet in de quilt, maar dit staat zo leuk, vind ik. Nu nog 2 te gaan. Gisteravond is dat niet meer gelukt, de KRO zend als tegenhanger van al het voetbalgeweld detectives uit. Dat doen ze nu al een paar jaar en ik vind dat een goed idee. De eerste week betekend dat, dat er elke avond een detective uit en na gelang de finales komen wordt het minder.

7 opmerkingen:

liesbethwessels zei

Dat is zeker even wennen.Maar het berichtenstuk is duidelijker, makkelijker te lezen, door de grotere letter en door de kleur van de achtergrond. Het totaal oogt nog wat kaal, maar dat komt misschien omdat er nog maar 1 bericht staat. groet liesbeth

Digna zei

Hoi Aart,

Als het goed ik kan ik nu eindelijk een reactie plaatsen!
Je Tulip-quilt wordt prachtig! Bijzonder kleurgebruik! Voor het appliqueren gebruik ik het katoenen Gütermann-garen, in bijpassende kleur. Ik heb gehoord dat het niet handig is om het synthetische naaimachinegaren van Gütermann te gebruiken, omdat dat kan wegsmelten bij heet strijken. Bovendien krult dat garen veel meer dan het katoenen, en dat maakt het appliqueren dus lastiger, krijg je telkens knopen in je draad. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Ik lees je weblog met veel plezier, heel informatief!

Groeten van Digna

MaksiTaksi zei

Leuk dat jullie zo aan het freubelen zijn met de "look"van de blog. Het maakt mij niet uit hoor Aart, als de letters goed te lezen zijn dan is het ok toch? En soms duurt het even voordat je zelf het gevoeld hebt, ja dit past bij mij en bij mijn blog.
Maar ik lees je blogje graag ook al lat ik niet elke keer een reactie achter.

Lieve groetjes voor jou en voor je DH.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Leuk die nieuwe achtergrond. Je moet er wel af en toe het zonnetje achter laten schijnen hoor!

Je blokken schieten al aardig op. Heb je al goed garen gekocht?

Anoniem zei

per

Anoniem zei

Hallo Aart,

Ik lees iedere dag wel even je blog. Ook al was het erg moeileijk lezen. Dus ben ik heel blij met de nieuwe achtergrond en de lettergrootte. Veel beter te lezen.
Ik vind je quilts erg mooi en volg vol belangstelling de vorderingen.

Groetjes Marjolein uit Zoetermeer
www.quiltspookje.web-log.nl