dinsdag 22 juni 2010

oh, wat was dit lekker.

Ja, dit was lekker, want ik had het eigenlijk niet verwacht, maar ik wilde zo graag. Ik heb machinaal rond de sterren genaaid. Zoals ik handmatig met
P1020054.JPG
een draadje garen had uitgetest, heb ik met de machine gedaan. De sterren zijn nu mooi omhoog gekomen, maar de gedraaide blokken laat ik zo, anders ga ik ze verpesten. Het garen van Aurifil heet Auriroyal kleur c522, ik ving wat op dat mensen dit een mooie kleur vonden. Voor de achterkant heb ik King Tut garen in de spoel gedaan, kleur 934. Als vulling voor de quilt heb ik Hobbs 20/80 gebruikt, ik hou niet van dik fiberfill, dit Hobbs vind ik perfect voor quilts. De Hobbs die ik laatst heb gekocht moet ik nog in de wasmachine doen, die draai ik dan op het wolwas programma, met een wolwas middel. Na de wasmachine gaat het in de droger, die heeft ook een wolprogramma. Hierna kan ik de Hobbs gewoon gebruiken, meestal gaan de quilts die ik maak niet meer in de wasmachine, is dat wel nodig dan gaan ze ook op het wolprogramma.
P1020055.JPG
Ik vind deze sterren erg leuk en speels en het is goed geweest om de hoekjes vast te zetten met een klein draadje. Ik had het er gisteren over dat deze quilt niet mee ging op vakantie en dat blijft ook zo, maar wat gaat er wel mee? Op de 18e van de maand publiceert Reeze van Morning Glory Designs het nieuwe patroon van de Tulip Tiles BOM. Eindelijk gisteren publiceerde ze pas, dus ik moet nog even wat voorbereiden en dan kan ik appliqueren in Italië. Weer een probleem opgelost!! Ik heb zitten denken waar ik dit vouwpatroon heb gevonden, maar ik ben het spoor helemaal bijster. Het is wel zo dat als je het patroontje van de gedraaide blokken door vouwd, je dan de sterren krijgt.
P1020056.JPG
Hiernaast de 25 blokken, die nu een reliëf laten zien. Ik had net al verteld dat ik voor de achterkant het garen van King Tut had gebruikt, dit garen komt mooi uit bij de stof. Je kan wel denken het is de achterkant en daar gebruik je goedkoop garen voor, maar ik vind dat de achterkant van je quilt ook belangrijk is. Kijk maar eens op tentoonstellingen, dan ben je benieuwd hoe de achterkant van de quilt eruit ziet. Daarom ben ik blij met de engeltjes op tentoonstellingen. Zelf heb ik ook een keer geëngeld bij de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde, toen de AT in Arnhem was, volgens mij was dat in 2008.
P1020057.JPG
De foto is een beetje wazig, niet goed opgelet toen ik de foto maakte, maar binnenkort maak ik dat wel goed. Nadat ik klaar was met naaien, heb ik wat stoffen in een bak gegooid onder het mom, dat ik dat wel uitzoek en opruim na 3 juli. Nu loop ik al een tijd te zoeken naar een top waar nog een rand omheen moet, sorry, ook in felle kleuren en laat ik die nu vinden. Binnenkort word die gepubliceerd.

2 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Dit roept twee vragen op:
Waarom was je de hobbs voor je het gebruikt ?
Hoe bedoel je: als je blokken doorduwt krijg je de ster ? Ik heb de werkwijze van de blokken.
Fijn dat je nu weet wat je meeneemt naar Italie. Wanneer vertrekken jullie ? groet Liesbeth

Anoniem zei

jaaaa, dit is mooi!
Appliqueren in de vakantie is een goede keuze. Wanneer ga je de koffer pakken?