zondag 20 juni 2010

Onthulling!

Vandaag de onthulling van de rand van het quiltje met vouwpatchwork. Het is nu 81 x 82 cm groot, dus het begint nu een beetje quilt te worden. Deze afmetingen blijft het houden. Nog een onthulling heb ik voor jullie, de naam. Die wordt SUMMERSTARS, door de 13 sterren in het midden en de warme batikstof aan de buitenkant. Het is bijna de langste dag, dus het wordt zomer. Het middendeel is ineens niet zo koud meer, voor mij staat deze quilt voor
P1020046.JPG
een zomerse sterrenhemel. Ik ben bezig geweest de 4 punten van de sterren, dicht bij het centrum, vast te zetten met een klein steekje, zodat de spelden die erin zaten eruit kunnen. Als ik deze punten niet vast zet dan ontvouwd de ster zich en dat is niet de bedoeling. Tijdens de tv-uitzending van het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria met Daniël Westling heb ik dit zitten doen. De enige zender die dit rechtstreeks uitzond was de ZDF. Het was met recht een sprookjeshuwelijk, ik denk dat Victoria morgen  spierpijn in de kaken zal hebben van al dat lachen. Ik heb morgen geen last van spierpijn, moet dan nog 4 sterren sluiten en daarna eens kijken hoe ik het door ga quilten. Hoe vinden jullie de rand stof? Ik heb deze stof ook op de achterkant zitten en voor de  afsluitbies is de stof al gesneden. Eigenlijk is het gek dat ik dit al een hele tijd heb leggen, ineens vind je het terug en maakt het af. Ik moet toch alles wat nog ligt te wachten eens bij elkaar leggen en afmaken.
P1020048.JPG
P1020047.JPG
Hier zijn 2 sterrenblokken, er zitten diverse stoffen in, grappige, tuttige, japanse, echt een samenraapsel en toch één geheel. Hoelang het heeft moeten liggen, voor ik er wat mee ging doen weet ik niet, het is in ons vorige huis onstaan meer dan 4,5 jaar geleden. Terwijl ik dit zit te schrijven, vraagt Henk ineens of ik interesse heb in een voorstelling van Introdans. Natuurlijk heb ik dat, het wordt de premiere van de voorstelling STERREN & STREPEN. Wat komt me dat ineens bekend voor. Nu weer even ter zake, waar waren we mee bezig, o ja, met SUMMERSTARS, ik heb ook nog een foto met alleen de stof aan de achterkant. Toen ik begon met quilten werd me gezegd, dat je voor de achterkant een goedkope stof moest
P1020049.JPG
gebruiken, want het zat toch aan de achterkant. In het begin deed ik dat ook met goedkoop pitjeskatoen. Maar is dit niet veel leuker, gebruik altijd stof die je leuk vindt en geen pitjeskatoen. Dat is zo saai! Wat je ook niet moet doen, daar was ik nu bang voor, is spelden laten zitten in je werk als je het een tijd weg legt. De kans bestaat dat spelden en naalden gaan roesten. Ik heb er afgelopen week voorbeelden van gezien op het blog van Bietje. Daar waren borduurnaalden blijven zitten in het stramien en dat gaf lelijke roestvlekken. Ik heb haar een tip gegeven hoe ze die vlekken er uit zou kunnen krijgen, ik hoop dat het werkt, maar roest vlekken zijn heel agressief, je krijgt ze er bijna niet uit. Gelukkig waren de spelden in mijn sterren niet gaan roesten,pfff!

5 opmerkingen:

sylvia zei

zo, ik ben weer even bijgelezen: ik vind dat je van een paar blauwe blokken een heel leuk quiltje hebt gemaakt!
alhoewel, het heeft nog weer respectabele afmetingen gekregen!
die schuine biezen zijn leuk en de randstof is warm.......wat je zegt!
ik heb ook wel achterkanten van pitjeskatoen, hoor, maar de achterkanten van 'mooie' stof, doet me toch wel meer plezier!!!!
en nu doorpitten?

Birgitte aka Bietje zei

Dit vind ik een typisch Aart-quiltje, de kleuren knallen er uit! En ondanks dat het midden in blauw eigenlijk totaal andere kleuren zijn dan de warmere buitenkant, is het door de smalle strepen, die qua kleur in de warme buitenrand terugkomen, één geheel geworden. Prachtig gewoon.

Birgitte aka Bietje zei

Dan nog even over de roest. Bedankt voor je tip. Ik moet nog even het spul gaan halen. En het resultaat zal ik zeker op mijn blog gaan tonen. Waarschijnlijk zijn er meer mensen die ooit 'niet beter wisten' zoals ik.
Het is zelfs zo erg geroest dat ik de naald er niet uit krijg. Die zal ik door moeten knippen.

liesbethwessels zei

Wat ben je toch een vroege vogel.
Maar onder deze mooie sterrenhemel hoeft een mens natuurlijk niet zo lang te slapen. Ik vind de gevouwen sterren echt wow !! En het is leuk bij de onthulling op de eerste rij te zitten en te zien hoe jij de sterren omkleed ! groet liesbeth

Shirley zei

Nachtmerrie als je roestvlekken in je werk heb zitten. Mijn moeder loopt helemaal weg met Vanish, hiermee 'bleekt' ze zelfs de niet verdwenen potloodstrepen uit haar werk, de ingestreken blauwe stiftlijnen en uitgelopen kleuren van de stof. Vind het quiltje helemaal op gaan leven met die bonte rand er rond, top!