woensdag 23 juni 2010

Verbouwen.

Soms koop je iets, in dit geval een pakketje stof met patroon, je kijkt er nog eens naar en dan besluit je met de stof iets anders te maken. Het patroon
P1020058.JPG
had ik gekocht bij Birdblocks in Amsterdam. Ik weet eigenlijk niet meer welk patroon ik toen gebruikt heb, maar er is witte stof bij gekomen. Toen ik de blokken klaar had, was ik toch niet tevreden. Het was wel mooi, maar ik was bang dat ik de quilt vlug zat zou worden. Het stapeltje blokken heeft een tijdje opgestapeld gelegen en op een zekere dag, toen ik het weer eens ter hand nam, heb ik een beslissing genomen. De snijmat gepakt, liniaal en snijmes. De blokken heb ik een beetje uit het lood horizontaal doorgesneden, de kleuren gemixt en aan elkaar genaaid, daarna heb ik hetzelfde nog een keer vertikaal gedaan. Ik heb wel uitgekeken of ik geen 2 dezelfde kleuren aan elkaar naaide. Wat er toen ontstond was helemaal te gek, vandaar dat het de naam DE KLUTS KWIJT heeft mee gekregen. De top was ik al een tijdje kwijt, gezocht maar niet gevonden. Mijn Oma vertelde altijd dat je niet moet gaan zoeken, eens loop je er zo tegen aan. Dat ‘eens’ was eergisteren, onderin een bak met textiele rommel lag het onderop.
P1020059.JPG
Nu is dit het resultaat. Er moet nog een rand omheen en die wil ik op dezelfde manier gaan maken, alleen de witte stof laat ik eruit. Het zijn nu net de ringen om de zon of maan.
Er zijn wat vragen gesteld gisteren in de reacties, Tineke vroeg wanneer we de koffers gaan pakken, straks is het antwoord. Eerst nog de laatste was draaien, drogen en strijken en dan gaan we één voor één met de koffer naar de kledingkast en van de kast verdwijnt dan kleding naar de koffer. Wij zijn mensen die niet de hele kast in de koffer proberen te proppen, wat we vergeten zijn kan elders ook nog worden gekocht. Donderdag ochtend rond 9.30 uur wordt de bus gestart en zijn we weg. Liesbeth Wessels had meer vragen, de eerste was waarom ik de Hobbs was voor gebruik? Dat doe ik omdat Hobbs nog krimpt in de was, nu is het niet echt mijn bedoeling om quilts te wassen, maar is het echt nodig dan is er minder kans op krimp. Ik hou niet van die zogenaamde oude look die quilts nog weleens expres krijgen door te wassen. Bij gebruiks quilts was ik de Hobbs op 60 graden. Ook vraagt ze wat ik bedoel met de blokken doorduwen, ik denk dat dat een typefout is, want er staat doorvouwen. Dit is een beetje lastig uit te leggen, maar het blok met de gedraaide vierkant is de basis voor de gevouwen ster. Door de punten van de gedraaide vierkant naar het midden te vouwen ontstaat de ster. Als we afspreken om jou het appliqueren voor te doen, zal ik je laten zien hoe de ster ontstaat, Liesbeth.
P1020060.JPG
Dit zijn de opgestreken mallen voor de nieuwe blokken van de Tulip tiles, zij gaan mee naar Italië. Ik heb nu meer ruimte in mijn koffer, want eerst waren we van plan één koffer te vullen met kleding van ons beiden, omdat Henk moeilijk een koffer kan trekken ( koffers met wielen) en de rolstoel zou ook meegaan. Ik wilde dat hij de reisorganisatie zou bellen om het meenemen van de rolstoel aan te kondigen. Ik zag ons al staan bij de bus en dan te horen krijgen dat een rolstoel eerst aangekondigd moet worden. Of nog erger, dat invaliden maar een invalidenreis moeten boeken. Dus hier hebben we beide even over gesproken en Henk besloot de rolstoel maar niet mee te nemen. Nu kan ik onze koffers wel achter me aan trekken. En anders zet ik toch een hulploos gezicht als er een leuke Italiaan in de buurt is. Ik heb overwogen nog te publiceren in de tijd dat we weg zijn, maar dat doe ik toch maar niet. Ik kan de berichten al wel in voorraad zetten, zeg maar, en automatisch publiceren, maar ik heb nu al genoeg te doen voor we weg zijn en dan komt dat er ook nog bij. Dus jullie moeten even zonder me doen, morgen komt er nog een bericht, de volgende zal dan op 4 juli verschijnen met vakantie belevenissen. Liesbeth reageerd weleens dat ik alweer vroeg was, maar ik schrijf mijn berichten van te voren en stel dan in dat ze de volgende morgen om 5.00 uur automatisch geplaatst worden. Dat scheelt de wekker zetten, alhoewel als de wekker niet af hoeft te lopen, dan ben ik tussen 5.15 uur en 5.30 uur wakker. Ik zie het personeel van de kroegen altijd naar huis gaan, voor mij begint dan de dag.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha dat verklaart het! Ik was ook al zo verbaasd dat je iedere dag zo super vroeg een blogje schrijft.
Ik wens jullie een goede reis en fijne vakantie!
Tineke

Klaske zei

Een hele fijne vakantie, geniet er maar lekker van!

Birgitte aka Bietje zei

Fijne vakantie, die leuke Italianen zullen zeker weten dat je geweest bent. Veel plezier.

Marie-Anne-José zei

Fijne vakantie, ook voor Henk!!
Groetjes van Marianne

pauline zei

Een hele fijne vakantie voor jullie beide. Lekker relaxen en genieten van zon en lekker eten.
En Aart....als je eens tijd hebt zou je me dan eens het adres van de quiltwinkel in Nice kunnen geven? Mijn zus is net terug uit Nice (beschreef de stad net zoals jij), maar kon hem niet vinden.
tot over een tijdje.

pauline zei

Aart, bedankt voor het adres. Het zal nog wel een tijdje duren eer mijn zus weer in Nice op bezoek gaat, maar nu heeft ze tenminste een adres.
En ook bedankt voor de tip over de foto's op de blogs. Aangezien ik totaal geen verstand van computers heb zal ik even moeten wachten tot mijn zoon op bezoek komt. Hmm, wat zou ik eens kunnen koken om hem te lokken???? Hahahah.
groetjes en nogmaals fijne vakantie.

sylvia zei

hallo Aart, ik wilde je even persoonlijk mailen, maar je bent uit mijn adressenlijst verdwenen na alle computerperikelen!
ik wil je een hele fijne vakantie wensen, samen met Henk!!!
geniet van zon, zee, lekker niets hoeven, heerlijk eten en elkaar!
kom goed weer terug, en natuurlijk ga ik je missen!
liefs,Syl

Nienke zei

Wat een heerlijk vooruitzicht, quilten in italië, een goede reis gewenst!!

Anoniem zei

Fijne vakantie. Ik zal je missen.

Liesbeth Wessels zei

Pronto. Misschien zijn jullie al op pad. Maar ik wens jullie van ganser harte een heeeeele fijne vakantie in mooi Italie. groet liesbeth

vilterietje zei

Dat verklaart dus alles! Gewoon de lezer gefopt!!
Een heel fijne vakantie en doe maar veel inspiratie op.
Groetjes en tot....
Riet