vrijdag 4 juni 2010

Archiefwerk.

Soms is er archiefwerk te doen, ik versta daaronder, dat de oude overhemden worden ontdaan van knopen en het rugpand. Deze 2 verdwijnen dan in mijn voorraad, ofwel archief. Ik heb ooit een blikje van Cote dór gekregen en daar gaan al mijn knopen in. Er zitten reserveknopen in van de overhemden die we nu dragen, normaal worden die aan de binnenkant van het voorpand genaaid waar de rest van de knopen ook zitten. Bij de overhemden die we laatst hebben gekocht zaten ze niet op die plek, maar later ontdekte ik ze aan de binnenkant, waar voor- en achterpand aan elkaar waren genaaid. In het deksel van het
DSCN1258.JPG
cote dór blikje zit de oogst van deze keer.  De rugpanden van de overhemden zitten in de bak bij de anderen en sinds kort weet ik ook dat er overhemdmouwen geruild worden, die heb ik er ook afgeknipt voor de liefhebbers. Jammer is het dat dit blikje zo verschoten is van kleur, want er staan 2 mooie anemonen op. Toen ik nog bloemist was verkocht ik ze graag en vooral in boeketten. In bruidsboeketten zijn ze ook prachtig, maar om ze op ijzerdraad te zetten, zonder ze te breken, is moeilijk. Hoe de bruidsboeketten tegenwoordig worden gemaakt weet ik niet, maar ik leerde het nog op de traditionele manier. Ik heb ook bruidsboeketten
DSCN1259.JPG
gemaakt voor familie en voor privéklanten, maar het kostte me veel werk. Ik begon altijd de avond voor de trouwdag om 10 uur ‘s avonds om te zorgen dat de bloemen het meest vers waren. Ik heb ooit een boeket gemaakt met die grote witte orchideeën en later kreeg ik een foto van de bruid met het boeket. Het was verschrikkelijk, het lieve mens kon er ook niets aan doen, maar haar rechteroog keek naar links en haar linker naar rechts. Ook voor de 50e trouwdag van mijn opa en oma heb ik een boeket gemaakt, een biedermeier. Toen zij trouwden hadden ze geen geld voor een boeket, dus dit was het eerste trouwboeket wat oma kreeg. Opa zei bij de overhandiging alleen maar:”Van mij voor jou”! Over romantiek gesproken ik heb een plastic tas onder mijn bureau liggen met daarin nog wat blokken en stof. Als ik er zin in heb ga ik er wel mee door, maar het wordt geen quilt voor mezelf, ik denk voor een zeer goed doel. Jaren
DSCN1257.JPG
terug zijn de stoffen gekocht, maar het zijn niet meer de stoffen die ik mooi vindt. Ik kan ze natuurlijk in mijn voorraad houden, maar ik kan er ook iets van maken, wat voor een goed doel weggaat. Het moet wel veel geld opbrengen. Gisteren is de Alp du zes weer verreden. Kanker patiënten proberen zes keer op te rijden tegen de Alp d’hues. Een bijzondere klus, 1 iemand in het bijzonder volg ik op zijn blog, het is Bas Mulder. Hij vecht nu voor de 3e keer tegen Kanker en is zo zeker van genezing, het is bijzonder. Hij vecht nu niet alleen, want hij vecht met de stamcellen van zijn broer in zijn lijf. Ik kan wel een link plaatsen, maar Google maar op Bas Mulder en je vindt hem. Ik heb groot respect voor hen die tegen die franse berg zijn opgereden. Nog even over gisteren, er waren gisteren 638 bezoekers uit 11 landen. Uit Nederland kwamen 596 bezoekers uit 218 plaatsen, uit België kwamen 25 bezoekers uit 18 plaatsen, uit Duitsland 5 bezoekers, uit Frankrijk 4, uit de USA 2, Engeland 1, Spanje 1, Canada 1, Nederlandse Antillen 1 en Zweden 1 bezoeker. Ik vond het overweldigend dat jullie op bezoek kwamen.

2 opmerkingen:

Shirley zei

nou, fraai zeg, zit ik hier te janken achter mijn pc. Blijkt Bas NHL (non hodgkin lymphoma) te hebben, waar ik 4 jaar geleden voor behandeld werd. Maar zoals ogen alle kanten op kunnen kijken, zo zijn er ook zoveel variaties in NHL, en het muntje viel bij mij de goede kant op.
Die blokjes waar je niks meer aan vind, daar kan je natuurlijk ook frisse margrieten of anemonen op appliqueren, zeker op de mutsige delen.

Margeeth zei

Jemig, jij hebt veel knopen. Ik haal ook altijd de knopen van alle versleten kleren af, maar heb ik nog niet half zoveel als jij. Nou scheelt het misschien dat jullie met twee mannen zijn, ik heb altijd het idee dat mannenkleren meer knopen hebben, vooral de overhemden.
Als je een quilt voor een goed doel wilt maken kun je ook overwegen om hem aan de droomdekentjes of Jopies dromenquilts te geven, dan gaat de quilt naar een kind dat het nodig heeft.