dinsdag 15 juni 2010

Fietsen te koop!!

De 4 driehoeken zijn klaar! Ik heb me de blubber geappliqueerd, om het klaar te krijgen. Natuurlijk doe je dit in alle rust, geen gehaast, maar ik ben toch intensief aan het werk geweest. Nu maar wachten op de hoek driehoeken, die a.s. vrijdag geplaatst worden en dan gedownload kunnen worden.
P1020030.JPG
Ik heb de hoeken tegen elkaar aangelegd voor een mooi plaatje. Ik heb leuke reacties gehad van jullie en wil hier nog wat aanvullingen op geven. Klaske reageerde op het lastige gebruik van spelden, zij gebruikt de lijmstift van sewline, lijkt me een goede methode, maar ik ken de lijmstift niet en weet niet of dit residu op de stof achterlaat. De laatste vier bladeren heb ik op de ondergrond vast gezet met een draadje garen. Dat werkte uitstekend, toen ik klaar was, was dit draadje garen snel verwijderd. Jos reageerde op de grote naald die ik gebruik. Ik had wat moeite om het garen in het oog van de applicatienaald te krijgen. Later is me dat wel gelukt en ik heb ermee geappliqueerd. Ik vond de naald wat te kort, de naalden die ik gebruik zijn de Sharps van Milward. Deze naalden hebben een scherpe punt en zijn iets flexibel, ik vind dit lekker werken, zowel voor naaien als ook appliqueren. Ik heb ook graag wat lengte in handen, omdat ik daarmee makkelijker de naald kan sturen. De reactie van Liesbeth Wessels vind ik wel grappig, zij print het bericht van gisteren uit, om nog eens na te kunnen lezen en bij de hand te hebben als ze gaat appliqueren. Hier ben ik zeer blij mee, ik leer zelf graag wat en geef kennis ook graag door. Zo ook Berbel, als beginnend quilter heeft ze veel gehad aan mijn uitleg! Fijn, mijn hart maakt een sprongetje. Gisteren ben ik een winkeltje begonnen, een fietsen winkeltje. De straat was mijn werkplek, mijn winkel was vol. Maar klanten ho maar! De eigenaren van deze
P1020028.JPG
fietsen zaten allemaal op het horecaplein naar een groot scherm te kijken en de nodige bier te drinken. Ik vond dit wel een grappig gezicht. Normaal op uitgaansavonden dan komen er steeds meer mensen hun fiets parkeren, maar nu was het rustig met nieuwe aanvoer. In de rust werd het weer even druk, veel mensen moesten nog even pinnen en anderen gingen weer verder naar een andere plek met een groot scherm. Vandaag ben ik naar de verjaardag van mijn vader, 72 jaar wordt hij. Maar eerst gaan we naar Nijmegen voor de jaarlijkse MRI-scan van Henk zijn hoofd. Het is te hopen dat er niets verkeerds te zien is op de scan. De uitslag komt later, na onze vakantie!

8 opmerkingen:

sylvia zei

moge Aart, ik heb al een fiets, dus helaas ben ik geen klant voor je!
van harte gefeliciteerd met vaders!!!
en ik duim voor een goede uitslag van de mri, jammer dat de uitslag zo lang duurt, he?!
je blokken zijn heeeeeeeel mooi, ben benieuwd naar de driehoeken.
groetjes

Klaske zei

Gefeliciteerd met je vader!!
En hoop op een goede uitslag voor Henk!
De sewline lijmstift is speciaal voor textiel en kan uitgewassen worden, ik gebruik het ook om mijn hexagonnetjes te plakken.

Tineke Machiela zei

je 4,3hoeken zien er heel mooi uit....
Gefeliciteerd met je vader en sterkte met de uitslagen ...altijd spannend
Groetjes Tineke

liesbethwessels zei

Spannend hoor die scan, ik zal aan jullie denken. En voor daarna een leuke verjaardag. En fietsen... ik heb nog 1 zoon die studeert, ik heb thuis ook nog rommelfietsen staan. Dus nee dank je. liesbeth

JOS zei

Prachtig die kleuren. Mooi plaatje zo. Ben benieuwd naar "gespreid" in de quilt.
JOS.

wilma zei

Je kunt om te appliceren ook zijde garen gebruiken. Dat werkt erg mooi.
O.a te koop bij het quiltkabinet in earnewold.

christina zei

wat een werk al die applicaties. Maar het resultaat wordt prachtig.

Hoe zit het trouwens met je fietswinkel? Heb je zaterdag weer open huis voor de fietsers?

christina zei

wat een gedoe zeg al die applicaties. Maar het resultaat mag er zijn hoor. Prachtig.

Heb je trouwens zaterdagmiddag weer open huis met je fietsenstalling?