woensdag 2 juni 2010

Nog één keer.

Worden jullie al gek van de vrolijke kleuren? Ik bijna ook. Er is de afgelopen dagen veel gebeurt. Eergisteren ben ik behoorlijk bezig geweest, het duizelde me op een gegeven moment, maar ik zat zo in een creatieve flow, dat ik wel door moest gaan. De nacht erna heb ik dat moeten bekopen. Slechter slapen en dromen over een quiltbee met een quilt waarop een afschuwelijk varken geappliqueerd was. Nu gisteren weer verder gegaan, ik voelde me wel brak, maar ik moest verder. Ik heb een goed advies uitgevoerd, ik zat ook met iets wat niet goed was, maar ik wist niet wat. Mailend met Jos kwam de oplossing, ze mailde over het rode blok, waarvan 1 naar 3 kan verhuizen en 3 naar 4 en 4 naar 1. Ik snapte er niets van, maar de telefoon was dichtbij. Kijk wat ik gedaan heb. Schrik niet, want dat heb ik al gedaan ;-) Ik heb 3 blokken
DSCN1249.JPG
losgetornd, het tornmesje bleek mijn beste vriend. Nu snappen jullie waarschijnlijk wel wat de bedoeling is. De foto verklapt het eigenlijk al. Door de verhuizing van deze blokken kwam het roze van de boog naast het roze wat in de rand zit en het blauw zit nu ook allemaal bij elkaar. De grootste verandering is dat ik de randen niet naar de overkant heb verhuisd, maar
DSCN1251.JPG
een kleurblok heb opgeschoven. Bij de randen heb ik een kontrasterende kleur aangebracht, waardoor de kleuren nu gaan draaien, dus een echte COLORS IN MOTION. Nu liggen de randen nog niet goed, ik ging op een gegeven ogenblik de bovenste banen onder leggen en dan gaan de toegevoegde banen, alhoewel ze recht zijn, rond lopen, ofwel draaien. Dan wordt dit het
DSCN1254.JPG
resultaat. De foto is gedraaid, omdat ik de top verkeerd op mijn designfloor had gelegd. Het oog kijkt van links onder naar rechts boven. Voor mijn gevoel klopt alles nu. Straks ga ik Hobbs kopen en dan ga ik eens rustig de top afwerken, want op de hoeken moet ik nog wat doen en de top opspannen voor ik met quilten kan beginnen. Over 3 weken gaan we op vakantie en er moet zo onderhand ook wat gebeuren aan het huis.

11 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Aha, de kwartjes vallen op hun plek en de blokjes ook.
Je hebt gelijk. Of moet ik zeggen Jos heeft gelijk? Nu krijg je nog meer die slingerbeweging waar ik het eerder over had. Alsof het een rad is dat gaat draaien en lopen.
Prachtig. Ik zou hem graag eens in het echt willen zien als ie af is.

Elly (creatieveling Elly) zei

Hey Aart
Gefeliciteerd met de quiltsite van de dag!
groetjes Elly

marjolijn zei

Ja, gefeliciteerd. Niet dat ik nu voor het eerst je weblog bezoek, want je staat al lang tussen mijn favorieten. Wel een goede reden om nu eens een berichtje achter te laten. Wat een prachtige NYB ben je aan het maken. Spetterende kleuren.
groetjes, Marjolijn

Anoniem zei

Dat zijn wat je noemt colours in motion geworden aart. mooi!
groetjes Tineke

Annelies zei

Leuk dat je blog site van de dag is !

Else zei

Hoi Aart, hij is nog veel mooier om live te zien! Was leuk je te ontmoeten vanmorgen, ik hoop dat de terugreis voorspoedig is verlopen, en dat je niet met je tasje "hobs" in het rond heb moeten zwaaien (lol) fijne avond, groetjes Else

sylvia zei

zo Aart, was je de hort op............???
jaja, de tam tam in quiltland gaat rond, hoor!
die zijn net zo in motion als je quilt!!!!
maar hij moet voor de vakantie klaar, begrijp ik!
en gaat er ook een krat met materialen mee???
ik neem altijd voor een jaar handwerken mee, als we op vakantie gaan!!!!
;;))
ps en mee terug!!!

sylvia zei

ps wat leuk dat je site van de dag bent.......was ik nog vergeten te zeggen!!!!

Suus zei

Ik had het nog niet gezien, maar ik lees dat je site van de dag bent. Leuk Gefeliciteerd. En je quilt is helemaal super. Wat goed dat je het hebt uitgehaald. Nu loopt het inderdaad mooi door.

JOS zei

Super hè Aart. Wat is-tie mooi geworden. En zo leuk dat je er anderen zich mee hebt laten bemoeien. Ik bewonder je durf met kleuren en dat je de lange repen rondom hebt laten doorlopen (de hoeken om) is de laatste super verandering.
Als je morgen een foto in de goeie richting plaatst zal men nog beter zien hoe mooi nu ook de donkerrode hoek tegenover de donkerblauwe hoek ligt. Je top "Colors in Motion" is klaar en nu aan de slag met hobs en achterkant op de vloer van je hal. Of gaat het huis voor?
Het spannendste deel zit erop en dat is echt "af" ! Compliment.
JOS.

JOS zei

Hé verhip !
Ik ging ineens aan het twijfelen en heb het dus opgezocht :
Het is niet colors, maar colours.
JOS.