maandag 21 februari 2011

Gisteren blauw, vandaag groen.

Wat een afwisselend leven heb ik toch, ik kreeg leuke reacties op de luchtpartij van gisteren, ik ben zelf ook content met de lucht. Maar het landschap is weer iets andertes en dat wil ik ook anders behandelen. Ik was al begonnen met verschillende banen te
P1030026.JPG
vullen, ik ben er mee verder gegaan met andere motieven om toch wat verschil te hebben in de strukturen. Iemand vertelde me afgelopen week te gaan werken met andere materialen en die weer deels weg te branden. Ik heb besloten dat niet te doen, omdat dat vervreemdend kan werken voor degene die deze quilt gaat krijgen. Ik vind het altijd weer een uitdaging als ik weer iets anders in de quilt ga zetten wat betreft vlakvulling. Later ben ik ook nog bezig geweest met iets wat aan de zijkant moet komen, of onder in de quilt, het is even zoeken hoe ik dat ga oplossen.
P1030027.JPG
Maar dat is juist zo leuk als je aan het ontwerpen ben. Het duurde een tijdje voor ik klaar was en ik heb ook wat uit moeten halen. Toen ik het op de quilt legde paste het niet, te groot. Dat vind ik op zich niet zo erg, het geeft me een idee hoe ik het wel moet gaan doen. Ik moet vanmorgen even snel wat in mijn tas gooien, want ik heb een Bee, niet de normale bees van mij, maar verandering van spijs doet eten, nietwaar! Ik ben benieuwd wat de leden van die Bee maken en hoe ze werken. Het is maar tijdelijk, omdat er twee zieken zijn in de normale Bee, gaan we met ons twee├źn naar de Bee die de ander bezoekt. Ik ken de dames wel, ben wel eens binnen gevallen toen ze bij elkaar zaten, dus het wordt gezellig.

7 opmerkingen:

Dea zei

Wat heerlijk toch dat je zo lekker verder kunt gaan met uitproberen en plannen maken en deze uitvoeren. Veel plezier op de bee vandaag. Ik ga een dagje Amsterdam doen.

vilterietje zei

laat nog eens een keertje een overzichtsfoto zien, ik rak de "draad" kwijt

Hannie de Beer zei

Heel interessant dit afwisselend quiltwerk! Geeft een mooi beeld van het afwisselend groen in het landschap! Ook de "lucht" van je vorig bericht is heel goed bewerkt! Leuk toch dat uitproberen.
Een gezellige Bee vandaag!

Anoniem zei

Mooi gedaan Aart. Nu gaat het helemaal leven.
Groet, Ineke

marjolijn zei

Je gaat als een speer hoor. De lucht begon al echt te leven, maar nu je meer met het "land" bezig bent gebeurt dat nog meer. Geweldig!

Anoniem zei

Wat een mooi werk. Mooi die lucht en het landschap. Leuk al dat uitproberen.
Marjo

Birgitte aka Bietje zei

Ik had vandaag eindelijk eens tijd om jouw vorderingen van deze quilt eens goed te zien. Dus foto's lekker uitvergroot. Dan zie je pas was een details er in zitten, supermooi.
De knoesten alleen al, zo gedetailleerd. Ze lijken er echt in te zitten.
Wat ga je verder op de voorgrond neerzetten? Huisdieren of voorwerpen van de ontvangers? En hoe ga je de bladeren in de boom doen?