woensdag 2 februari 2011

Landschap (vervolg)

Door het bericht van gisteren over de Round Robin, had ik even wat meer tijd om verder te gaan, de foto’s van de blokken had ik vorige week al gemaakt, dus het bericht van gisteren zat zo in elkaar. Eergisteren en gisteren ben ik lekker bezig geweest met het landschap.
P1020987.JPG
Eergisteren is besteed aan de luchtpartij in diverse blauwe tinten. Het is bijna 40 cm hoog geworden, er hadden nog een paar centimeters bij gekunt, maar de meeste stof was op. Voor de foto en voor mezelf heb ik de 2 stukken even op hun plaats gelegd. Gisteren kon ik weer verder, ik heb eerst de Hobbs geknipt en een stof voor de achterkant geknipt. Bij mijn voordeur ligt van die stugge tapijttegels, waar je lekker je spelden in kunt steken, maar de ruimte is beperkt en te klein om deze quilt te spannen. Daarom doe ik dat altijd helemaal beneden, daar ligt een tegelvloer, waar ik met behulp van schilderstape de achterkantstof op kan spannen. Laatst is er op de trap naar de eerste verdieping nieuwe vloerbedekking gelegd, type projecttapijt, het restant wat over was ligt er als een grote mat voor. Dat was een goed idee, nu kon ik daar deze quilt opspannen, alleen is het daar erg koud. Ik heb het werk daar verricht en daarna opgewarmd in huis, vooral die tegels trekken erg koud op, maar het is een entree, dus ik klaag niet.
P1020988.JPG
Hier ligt de quilt opgespannen en met spuitlijm vastgezet, aan de randen heb ik tags gezet. Daarna hebben Bernie en ik ons best gedaan om het groen in the ditch vast te zetten, maar dat is op deze foto nog niet te zien (morgen moet ik ook weer wat te berichten hebben)! Mijn plannen beginnen vorm te krijgen.
Leuk waren gisteren de verschillende blokken van de Round Robin 2011, ik vond het bijzonder om zoveel verschillende blokken te zien, voor sommige duurt het nog een tijdje voor ik ze met de randen, die nu en over 2 maanden gemaakt worden, in de brievenbus vindt. Ik wens iedereen succes!

8 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Mijn eerste reactie is als ik dit zie, dat de quilt niet vierkant moet worden, maar in de vorm(en) mee moet lopen. groet liesbeth

Anoniem zei

Aart wat ben je snel. Het is pas dinsdag.
Groet, Ineke

momhooten zei

Very Beautiful!!

conny's quilts en creaties zei

Hoi Aart je gaat als een speer...Ik vind het erg mooi, er zit echt diepte in het landschap, heel mooi.
Enne ik ben bang dat bij jou nu ook iets mis gaat met het inplannen van berichten (het is nog steeds di. 1-2-2011), dat lukte bij mij laatst ook al niet meer....

Hannie de Beer zei

Wat schiet je al lekker op Aart.
Het begint al vorm te krijgen,goed zeg!

marjolijn zei

Ja, wordt heel erg mooi. Prachtige kleurcombinatie hoor.

Shirley zei

Oh wow, zo schuin lopend zit er diepte in, mooie kleurencombo ook, en handig gedaan met restanttapijt om op te spannen.

vilterietje zei

heel aparte interpretatie:)