zaterdag 5 februari 2011

Wolken.

Met die hele grote grijze wolk, waar we gisteren de hele dag tegen aan hebben gekeken, lukte het me gistermiddag toch nog even om wolken in de lucht te laten  verschijnen. Eerst heb ik angelina vezels gesmolten tussen bakpapier, ik had witte en zilverkleurige vezels liggen en heb die gebruikt. Daarna heb ik die op de quilt gelegd en stukken organza over de angelina vezels gespeld.
P1020992.JPG
Met een dubbele steek, steek nummer 6 van mijn Bernina 440 QE, heb ik de organza op de ondergrond vast gezet. Ik hoor van verschillende kanten dat het best lastig is om organza op een ondergrond vast te naaien, omdat de organza nog weleens los wil scheuren. Met dat idee ben ik aan het stoeien gegaan en ik heb een oplossing gevonden. Maar daarover later!
P1020993.JPG
Dit is nog een wolk, maar dan met de witte angelina vezels onder de organza, op de eerste foto zitten de zilverkleurige vezels. Het vastnaaien heb ik met een grijs garen gedaan, omdat de organza ook grijs is. Ik denk dat ik de wolken ook een likje witte verf ga geven, om de wolken een high light te geven.
Nu de oplossing! Ik heb de machine ingesteld om vrij te kunnen werken en met behulp van de BSR-voet heb ik een vrije zigzagsteek over de rand van de organza gezet. Ook ben ik over de wolk gegaan om de wolk wat meer reliëf te geven.
P1020991.JPG
Klik op de foto om het beter te zien. Toen ik het Henk liet zien, kwam hij met een goed idee. Ik ga er ook nog even met een zilverkleurig draadje overheen, want het engelse spreekwoord geeft een goede reden om dit te gaan doen. Every cloud has a silvery lining!

6 opmerkingen:

vilterietje zei

ik zie toch nog een bleek zonnetje:)

sylvia zei

ik vind het ook meer een bleke zon dan een wolk.....komt omdat ie misschien zo rond is???
ik zie wolken in art meer als horizontale banen, in de vorm van stiksels of langgerekte stukken stof.
is het een idee om de organza wat verfrommeld op te naaien in horizontale banen???
lastig uit te leggen wat ik bedoel....:(

Hannie de Beer zei

Het is inderdaad een "bleek"zonnetje. Ligt ook aan de tijd van het jaar natuurlijk! Maar het past goed bij de kleurkeuze van je srof.

christina zei

Als jouw engels zo slecht is vind ik dat je er wel een mooie spreuk bijhaalt. En het effect van de angelina is echt prachtig.

Dea zei

Voor een wolk is hij inderdaad wel erg rond, maar de angelina geeft een heel mooi effect.

Marja muurverf zei

nou ik vind hem toch wel mooi geworden hoor, anders gewoon nog een keer proberen ;)