donderdag 24 februari 2011

Test deels mislukt.

Jammer, maar ik heb er van geleerd en omdat ik erover schrijf, hoop ik dat jullie deze fout niet maken.
P1030033.JPG
Zo zag mijn lap eruit nadat ik het in een sopje had gewassen. Het deel met acryl inkt is nog redelijk intact, maar van de procion verf is de meeste kleur verdwenen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ten eerste heb ik de stof gelijk na het verven gestreken, daardoor heeft de verfstof geen kans gehad in de stof te trekken. Eigenlijk is dit de grootste fout. De ureum die in de verf was opgelost zorgt namelijk dat de stof minder snel uit-/opdroogt, doordat de stof langer vochtig blijft heeft de procion meer kans om in de stof te trekken. In de scheerschuim zit natuurlijk wel water, maar dat is onvoldoende om de stof vochtig te maken. Ik kon dit natuurlijk niet over mijn kant laten gaan, ik ben gelijk begonnen met een nieuwe lap, eerst vochtig gemaakt. Daarna heb ik een nieuw mengsel gemaakt van scheerschuim met procionverf. De hele lap is nu geverfd met de 3 kleuren.
P1030032.JPG
De lap is gewikkeld in vershoud-folie, om uitdrogen/opdrogen te voorkomen en ligt te wachten om morgen eerst met koud water uitgespoeld te worden, daarna laat ik het op het wasrekje rustig drogen, pas daarna wordt de lap gestreken. Ik wilde natuurlijk weer te snel resultaat, nu ga ik op de rustige manier. Vandaag ben ik naar mijn schoonmoeder, dus ben ik pas aan het eind van de middag weer thuis. Of het me gaat lukken om een bericht te schrijven met een foto, is nog de vraag! Eén ding is wel fijn, toen ik gistermorgen de gewassen lap streek, rook het zo lekker naar scheerschuim en de lap is ook lekker zacht.

5 opmerkingen:

tilly zei

Weer wat geleerd toch, succes met je verfexperimenten. groeten

vilterietje zei

een snelle vogel leert ook wat:)

sylvia zei

jammer dat het mislukt is, maar een leerzaam proces was het wel! Je lucht is harstikke mooi geworden! Dat is een ding dat zeker is! Gezellige dag gehad vandaag??
groetjes, Syl

christina zei

Och, een mislukking is het in mijn ogen nooit. Het is niet wat je ervan verwacht had, maar je hebt er wel van geleerd hoe je het beste resultaat kunt krijgen.

Shirley zei

Vallen en opstaan, en zo goed dat je er van leert(en je 'blunder' met de wereld deelt); je hebt er wel mooie pastels aan over gehouden en 'mislukte' lapjes kan je altijd nog een lekkere verfbeurt geven, is nooit voor niets geweest.