vrijdag 18 februari 2011

Het scheerschuim-inkt verven krijgt een vervolg.

Gisteren kreeg ik reacties met vragen, heel leuk, dat opent ook gelijk perspectieven. Ik kreeg ook een telefoontje van Iemandl, met de vraag, wat verven met scheerschuim-inkt voor meerwaarde heeft boven scheerschuim-Procion verf. Daar wist ik het antwoord niet op, ik heb haar beloofd, dat wanneer ik een hele dag voor mezelf heb, ik het uit ga testen. Daarom krijgt het een vervolg!! Omdat mijn blog niet alleen voor mezelf is, maar zeker voor al mijn lezers, ga ik dat berichten op het Paradijs.
P1030020-1.JPG
Daarom nog een keer deze foto, die er wel smakelijk uitziet, maar niet eetbaar is, het ruikt trouwens wel erg lekker. Lezers die reageerden hebben van mij een antwoord gekregen, met dezelfde strekking als dit bericht, maar ik ben één ding vergeten te vermelden aan Liesbeth Wessels. Liesbeth opperde dat transferverf beter zou werken, maar transferverf werkt niet op katoenen stoffen, wel op Lutrador en stoffen die niet gemaakt worden van plantaardige of dierlijke grondstoffen.
De werking van het scheerschuim is alleen als drager voor de inkt, elk ander materiaal dat schuimt zou kunnen werken. Waarom ik gisteren een oud lapje heb gebruikt met een print, heeft als reden, om te kijken in hoeverre de verf doorschijnend werkt. Op deze manier zou je oude, niet zo interessante stoffen toch kunnen gebruiken. Dan vang je 2 vliegen in één klap. Op effen stoffen is het effect natuurlijk anders en op witte stof krijg je de kleur die je opbrengt. Om deze methode te verduidelijken plak ik een link in naar het YouTube-filmpje,

Ga er rustig voor zitten en geniet!
Ik heb eergisteren een Award gekregen van Els, http://kaydie.web-log.nl/, de reden kun je nalezen op haar blog. Ik ben zeer vereerd, alleen vind ik mezelf geen beginnend blogger meer na meer dan 360 berichten in iets meer dan een jaar tijd. Maar toch! Dank je wel Els en ik zal Henk vragen om de award onder dit bericht te zetten, ik kan al steeds meer, maar nog niet alles.
 Eigenlijk moet ik nu de Award uitreiken aan anderen, maar dat ga ik niet doen, ik zou niet weten wie. Dus wie zich geroepen voelt en de Award wil overnemen, pluk hem van mijn blog!!!

(Wordt Vervolgt).

5 opmerkingen:

marjolijn zei

Gefeliciteerd met je blog award. En je hebt gelijk, je bent natuurlijk geen beginnende blogger meer. Wel een frequente blogger. En zoiets weer doorgeven, ook altijd moeilijk. En nee hoor, ik pluk niets van jouw weblog, behalve nieuwe ideeën dan. Dat verven met scheerschuim lijkt me heerlijk. Ruikt lekker, lekker zacht aan de handen. Hmmmmm......

vilterietje zei

succes met je scheerschuim en gefeliciteerd met je award! fijn weekend en als je een lapje zijde wilt hebben, laat het even weten:)

Hannie de Beer zei

Proficiat met je Award!
Nu ik dit filmpje heb bekeken is het me toch meer duidelijk .Maar of ik er zelf aan begin?

christina zei

wat een ontzettend leuk filmpje. dankjewel.

Suus zei

Gefeliciteerd met de award, en ik vind je ook geen beginner meer. Erg leuk filmpje heb je gevonden, ik zag dat er nog meer op you tube te zien waren, met verschillende technieken. Bedankt Aart voor het delen.