maandag 14 februari 2011

Nieuwe aankopen en de wolken.

Zaterdag heb ik nieuwe aankopen gedaan op de quilt en patchworkdagen in Vijfhuizen. Omdat er gisteren te weinig licht was om het te fotograferen had ik beloofd om dat vandaag te laten zien.
P1030016.JPG
Hier zijn ze dan, te weten: 2 pakketten photofabric, ofwel stof om foto’s op te printen, de stof is popeline. Ik heb nog andere stof liggen waar ook foto’s op geprint kunnen worden, maar dat is dikker katoen. Deze verpakking ga ik binnenkort aanbreken en gebruiken. Aan de voorbeelden te zien, die Lia van Stof tot verven, www.stoftotverven.nl , had liggen zag ik dat de kwaliteit goed was voor het doel wat ik voor ogen heb. Links boven ligt een stencil met vingerafdruk print. Op de stencils ligt een stylus, die ik kan gebruiken om voorwerpen van verf te voorzien om mee te stempelen. Links onder liggen 3 flesjes met inkt, om te starten heb ik de 3 kleuren genomen waar makkelijk mee te mengen is. Met behulp van scheerschuim kan de inkt op de stof worden aangebracht. Rechts onder een setje kwasten in verschillende maten. Links naast de kwasten staat nog een rond doosje gevuld met metaalpoeder om mee te roestverven. Het speelkwartier kan weer beginnen en de kast gevuld.
P1030015.JPG
Gisteren ben ik bezig geweest met de geverfde moerbei bast, ik heb er een laag organza op gelegd en een laag tule. Ik ben er overheen gegaan met een zigzagsteek uit de vrije hand, eerst met grijs garen en daarna om een highlight aan te brengen met beige garen. Ik heb overwogen om wit garen te gebruiken, maar dat vond ik te wit. Toen alle wolken waren gedaan heb ik met de soldeerbout de overbodige organza en tule weg gebrand. Daarvoor had ik de strijkbout bij de open deur naar het balkon gezet, zodat de smeltgeuren gelijk wegkonden, natuurlijk had ik een masker voor mijn neus en mond.
P1030014.JPG
Ik ben tevreden met het resultaat.
Dit zal voorlopig het laatste bericht worden over dit landschap, wanneer het helemaal klaar is komt er nog één bericht.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke aanschaf Aart, en wat wordt je landschap mooi. Ik heb even op vergroten geklikt en dan kun je de tecniek goed zien - goed werk!

Liesbeth Wessels zei

Wordt mooi, je kunt de details nu goed zien, maar het totaal niet meer. Dat maakt in ieder geval nieuwsgierig. Ik ben heel benieuwd naar de scheerschuiminkt. groeten van liesbeth

vilterietje zei

...en tevreden mag je zijn, met de aankopen en het resultaat:)

sylvia zei

ziet er zo leuk uit!!! Beter, vind ik persoonlijk....;)
(alsof ik er verstand van zou hebben, niet dus, hoor0

marjolijn zei

Ja, de wolken zijn echt verbeterd! En leuke nieuwe aanwinsten om weer verder te experimenteren.

Suus zei

Je wolken zijn nu veel meer wolk. Leuk dat je er ook tule overheen hebt gedaan. Ik zie dat jij ook lekker geshopd hebt. Waar heb jij de inkt gekocht? Ben benieuwd naar je scheerschuim experiment.

Anoniem zei

Heerlijk dat shoppen op een beurs. Zelf heb ik ook een potje roest gekocht en ben ermee aan het experimenteren.
Leuk zoals jij bezig bent met jouw quilt.