vrijdag 11 februari 2011

Het ontdek bloed stroomt weer.

Het leuke aan deze hobby, of leefwijze, is dat je naar oplossingen zoekt en ineens gaat het lampje branden. Zo ook vandaag, ik was bezig met het vastzetten van de bladpruiken, dan dwalen je gedachten weleens af. In de reacties van de laatste dagen kreeg ik commentaar, goed bedoeld, over de wolken. Ik was daar eerlijk gezegd ook niet helemaal tevreden over, dan ga je nadenken. Ondertussen liet ik de reacties over de wolken voor wat ze waren en gaf jullie gelijk.
P1030005.JPG
De randen van de bladpruiken, leuk woord hé Conny, heb ik vastgezet met steek 90, voor elke kleur stof heb ik een kleur garen uitgezocht. De achtergrond wordt nog intensief gequilt, maar zover ben ik nog niet. Nu is wel goed te zien dat er diepte in komt, omdat de bladpruiken soms over de wolken zijn heen gelegd of deels ervoor zijn gekomen. Dit was ook de bedoeling!! Ik plaats hier een paar foto’s van verschillende gedeeltes van de quilt,
P1030006.JPG
zodat er nog verder ingezoomd kan worden om de foto’s beter te kunnen zien. Klik daarom 2 keer op de foto’s. Ook de boomstam is aan bod gekomen, met een donkerbruin garen en de BSR-voet in BSR 1 stand heb ik groeven op de stam aangebracht, ik moet alleen de knoesten nog van groeven voorzien. Straks als ik naar de markt ga, moet ik zoeken naar blauwe garens. Omdat Arnhem een mode opleiding heeft zijn er veel kramen met stoffen en toebehoren. Er zijn nu geen winkels meer in de binnenstad die garens verkopen en verschillende kramen verkopen goede garens. De mode-studenten zie je ook over de markt dwalen om hun inkopen te doen.
P1030007.JPG
Door de bladpruik te voorzien van een genaaide rand, komt de pruik nu naar voren en de wolk zit voor een deel achter de bladpruik. Ik had al een klein idee om los geweven verband te gaan gebruiken om de wolken wat te veranderen van vorm, toen ik ineens dacht aan een doos waar ik verschillende materialen in heb zitten. In deze doos zit bijvoorbeeld Moerbei bast, wat ik vorig jaar heb gekocht in Leiden bij http://www.mijn-eigen.nl . Deze moerbei bast is wit van kleur en voelt aan als dik papier, ik herinnerde me dat er toen gezegd is dat je het in water kan leggen, waardoor de vezels flexibeler worden en uit elkaar getrokken kunnen worden. Toen ging het lampje branden boven in mijn hoofd. Ik heb er een reep van af getrokken en in een emmertje met lauw water gedaan.
P1030004.JPG
Ik heb het daarna een beetje uit elkaar gehaald en gelijk maar een foto van gemaakt, dan begrijpen jullie beter wat ik bedoel. Maar wit is het niet zo leuk om verder gebruikt te worden, het is ruim een uur in de Soda-ash/zout oplossing gelegd, het zijn tenslotte vezels en om verf op te kunnen nemen, moeten die vezels open gaan staan. Na het Soda bad is de moerbei bast in een plastic zakje gegaan, met een klein spuitje heb ik daar opgeloste verf bij gedaan, er stond nog een klein beetje. Ik heb er ook nog wat Soda-ash/zout oplossing bij gedaan en het zakje ligt op de verwarming.
P1030008.JPG
Spannend wat dit gaat doen! Ik had de mensen van Mijn-eigen.nl al een mail gestuurd met de vraag of dit materiaal te verven was en waarmee, later dacht ik dat ik dat ook best uit kon proberen. Natuurlijk weet ik wel dat wolken niet blauw zijn, maar dit kleurt beter bij het geheel en na het uitspoelen gok ik dat de kleur wat lichter zal zijn. Ineens stroomt er dan weer ontdek-bloed door mijn aderen. Een heerlijk gevoel.

8 opmerkingen:

marjolijn zei

Ik ben heel benieuwd hoe de moerbeibast er straks uitziet. Ik kijk dus alweer uit naar je volgende blog. Spannend. Heerlijk toch om zo te experimenteren.

vilterietje zei

geen idee waar je het over hebt, ben a-quilttechnisch, maar ik vind het wel mooi, dat telt toch:)

Hannie de Beer zei

Fijn materiaal om te verwerken,de moerbei bast. Kan ok heel goed met de kwast worden geverfd!
Je bent erg goed bezig Aart. Wat ik vooral ook mooi vind: De manier waarop je grijze vormen in de lucht hebt vastgezet. Het wordt steeds spannender!

Joke zei

Ik heb ook moerbeibast van mijn-eigen liggen, maar dat je dat ook kunt verven had ik nog niet bedacht. Dat ga ik zeker ook proberen. Voor ik bij jou kwam kijken was ik op het forum en zag dat we kennelijk beiden mijn-eigen fans zijn want we hebben het allebei in een stukje genoemd.
Groet,
Joke

conny's quilts en creaties zei

Wat een pracht project zo Aart, leuk hoe je al je denkstappen verwoord!

Suus zei

Goed bezig Aart en met de moerbeibast word het denk ik ook mooier. Wat je ook nog kunt doen is en hele fijne tule of organza voor de wolken gebruiken. En mocht je nu ooit een punchmachine hebben dan zijn de wolken met wol ook mooi te krijgen.Ik weet dat Marjon daar ook cursussen in geeft.Is zeker een aanrader. Ik heb `m zelf ook gevolgd bij haar, en je leert met heel veel materialen te punchen.

sylvia zei

je boom is prachtig geworden!!! Ik hoop dat je geen gekneusd zieltje hebt van het (mijn) commentaar op je wolken.......maar ik weet dat dat niet zo is, hoor!!! Ben benieuwd wat de moerbeibast gaat doen!
Ik ga me morgen te buiten in Vijfhuizen! Fijn weekend, groetjes!!!

christina zei

Zo zie je maar dat je echt niet alles van te voren hoeft te bedenken. Het kwartje valt vanzelf. Die wolken, althans het stukje wat je op een foto liet zien, zijn nu al mooi