maandag 7 februari 2011

Over gas geven gesproken.

Waar ik al een tijdje tegen aan zat te hikken, heb ik gisteren gedaan. Eindelijk ben ik aan de boom begonnen, ofwel de stam van de boom, maar het is een oude boom, dus er moesten knoesten op de stam.
P1020996.JPG
Eerst had ik het idee los gelaten op mijn schetsblok, toen wist ik hoe en wat. Daarna heb ik een stuk patroonpapier op de vloer vastgeplakt, de enige grote ruimte in huis, met potlood het idee uit het schetsboek op het patroonpapier getekend in grote lijnen. Daarna heb ik de stam uit het patroonpapier geknipt, een beetje grof. Maar hoe breng ik het nu over op freezerpaper, even denken, ik heb nog een tafeltje met een doorzichtige plaat en een lampje eronder. Patroonpapier onder de freezerpaper geplakt met schilderstape en tekenen maar.
P1020997.JPG
De knoesten ook op die manier getekend op het freeserpaper en uitgeknipt, daarna op de desbetreffende stoffen gestreken. Op de achterkant heb ik vliesofix gestreken voor extra stevigheid. De vormpjes uitgeknipt en met een dichte zigzagsteek vastgezet. Dat kwam er al leuk uit te zien. Toen eerst maar eens op zoek gegaan naar stof voor de stam, een fat quarter is te klein, maar ik vond een halve meter van een leuke kleur bruin.
P1020998.JPG
Dat was mooi meegenomen, want dan hoef je niet 2 stukken aan elkaar te zetten, maar kan het in 1 stuk uit de stof. De takken zitten er nog niet bij, die worden later gemaakt, want hoe verder, dat is nog de vraag. Ik had deze techniek nog nooit gebruikt, dus het was wel goed nadenken en bekijken hoe ik te werk zou gaan. Nu is er eindelijk een boomstam.
P1020999.JPG
Met knoesten en al, de zigzag steek zorgt voor een mooi reliëf. Er is al wel een plaats bepaald waar de takken moeten komen en ondertussen is er ook al stof uitgezocht voor het lover, want een kale boom is ook maar doods, voor deze quilt is dat niet de bedoeling.
Toen de stam in elkaar zat heb ik hem gelijk maar op de quilt vast gezet, ook met de dichte zigzagsteek. Nu kan ik verder met de ideeën die nog klaar liggen, de quilt is nog lang niet toe aan het einde. Morgen hebben jullie even vrij, kunnen uitslapen of eens iets anders lezen bij de koffie of thee, ik ben er even niet. Er zijn andere dingen die ook prioriteit hebben. Dit is het laatste bericht over deze quilt, voorlopig, anders geef ik te veel prijs.

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wat mij betreft,worden het echte art quilt bomen. Prachtig van vorm!
Gelijk heb je, niet te veel laten zien. Nog gefeliciteerd met je éénjarig blog. we genieten er elke dag van!

vilterietje zei

heel mooi idee aart! morgen de uitvoering op de quilt?

Dea zei

Goed idee om die bomen op deze manier te doen. Ik ben heel benieuwd hoe het eruitziet op je quilt. Maar zo te lezen moet ik nog even in spanning blijven zitten.

Liesbeth Wessels zei

Kreatieve oplossing voor je bomen. Jammer dat we de rest nog even niet te zien krijgen. groet van liesbeth

Daniëlle zei

Nog gefeliciteerd!! Ik "lees" je wel altijd hoor hihi. Reageren blijft nog wel eens uit vrees ik. Helemaal goed zoals je de boom aan het planten bent! Goed over nagedacht! Succes! Mooie dag vandaag, liefs, Daniëlle

christina zei

Oh ja, dat herken ik wel. Hoe je tegen een bepaald onderdeel aan kunt hikken. Maar je hebt het mooi opgelost. Je had het patroonpapier ook met spuitlijm op de frezerpaper kunnen spuiten. Deze tip las ik op de blog van mariejette. En de boom kun je ook nog bewerken met paintsticks of waterverf voor een beetje schaduw of zo.

conny's quilts en creaties zei

Wat een mooie boomstam. Knap dat je er uit komt ondanks dat je het nog nooit op deze manier hebt gedaan!