vrijdag 25 maart 2011

Achtergrond.

Gisteren kreeg ik een reactie van Joke over de achterkant van mijn top. Joke had goed gekeken en inderdaad het is een mooie stof.
P1030078.JPG
Op de foto hiernaast heb ik de quilt even met de onderkant boven gelegd, want deze kant mag zeker gezien worden. Zoals ik al meer heb vermeld, koop ik deze batiks op de vrijdagmarkt in het centrum van Arnhem. In de winterperiode worden ze niet verkocht, maar sinds een paar weken zijn ze er weer. Ik gebruik deze stoffen graag als achtergrond voor mijn quilts, maar ook in de Round Robin 2011 zitten ze. Willen jullie nog een beter zicht op de stof? Daar komt ie…..
P1030079.JPG
Gisteren heb ik een lekkere klapper gemaakt in het vastzetten van de banen, er is veel gebeurt, maar ik heb af en toe ook even in het zonnetje gezeten. Van dit schitterende weer moet ook genoten worden.
Shirley had gisteren ook een goede tip, die gebruik ik ook nog weleens, in mijn fotoprogramma kan ik de foto’s in zwart/wit bekijken. Zo zie je vaak beter of de verdeling lichte, midden en donkere stoffen goed is, of dat er nog wat moet veranderen. Dank je wel Shirley voor je tip! Dan heb ik nog een mededeling voor Hetty, die vorige week de Giveaway heeft gewonnen, met een boekomslag op maat. Geef de maten van je favoriete boek even op, ik heb je geprobeerd te mailen, maar nog niets van je gehoord. Ik weet dat je hier elke dag even komt kijken, dus dit leek me een goede plaats om je te bereiken. Op de dichtbij foto hierboven zie ik wel een plooi zitten in de achterkant stof, ik probeer dit altijd te voorkomen met het opspannen van de 3 lagen, maar soms gaat er iets mis. Ik ben gelukkig niet foutloos, ik ben een mens. Volgende keer beter.

10 opmerkingen:

joke zei

Kijk, dat is nog eens service. Gelijk een goede foto van de mooie stof aan de achterkant.In de voorjaarsvakantie maar eens gaan kijken op de markt in Arnhem.

Anoniem zei

ha Aart...beter laat dan nooit: hartelijk gefeleiciteerd met je verjaring. 49 ... da's nog piep!
De batikstof is bijzonder fraai en de voorkant trouwens ook
Groetjes en een fijn weekend,
Tineke

vilterietje zei

zo prachtige stof! heerlijk om de achterkant ook supermooi te maken:)

sylvia zei

..maar wat voor een mens: lief, creatief, gezellig enz!!'
foto's maken van mijn quilts en even omzetten in zwart-wit doe ik ook al een hele tijd, een eyeopener was het de eerste keer!!!
je hebt van deze methode heel veel plezier!!!!
groetjes en dank voor je felicitaties gister......;)

Anoniem zei

Wat een mooie stoffen hebben ze daar. Ik wou dat ik in de buurt woonde, maar wellicht ook beter van niet?? Dit wordt vast een succes.
Groet, Ineke

Margeeth zei

't is dat je het zegt, anders was die plooi me nooit opgevallen.
het omzetten van foto's in zwart wit werkt perfect, maar als je niet in staat bent om foto's te maken (bij gebrek aan camera bv), dan is het ook een idee om als het echt goed schemert het licht in de kamer uit te doen, je gebruikt dan de staafjes ipv de kegeltjes van je ogen en die 'zien' alleen maar zwart-wit-grijs.

Anoniem zei

Ooooooh, dat stof vind ik echt prachtig!! Ik ben zelf ook met batikstoffen bezig voor mijn eerste quilt (sampler).

Hannie de Beer zei

Prachtig die batiks! Daar kun je volgens mij niet genoeg van hebben?

Quibi zei

't Is inderdaad prachtige stof!

Dea zei

Mooi stofje inderdaad!