zaterdag 19 maart 2011

Zi-zz-ART in Leeuwarden.

Zaterdag van 11 tot 17 uur en zondag van 12 tot 17 uur is er een expositie in Leeuwarden. Te zien zijn schilderijen, grafisch werk, tekeningen en beelden  en cursussen en workshops van Carole Witteveen, www.zi-zz-art.nl. Thea van de Heuvel toont architektuurfotografie en boeken. Maar wat vooral leuk is voor Art-quilters is de verkoop van designerstoffen, fournituren en leer van http://trickledownfabrics.com.
P1030070.JPG
Trickledownfabrics is een bedrijfje die left-overs opkoopt bij diverse modeontwerpers, op hun site kun je lezen welke ontwerpers. De stoffen die ze opkopen verkopen ze weer aan studenten aan de diverse mode academies in het hele land, zodat de studenten voor niet al te veel geld mooie stoffen kunnen kopen voor hun studie opdrachten. Elke 3e vrijdag van de maand verkoopt Trickledown zijn stoffen in een winkel van de Artez opleiding in Arnhem, ik heb er wel eens eerder over geblogd. Gisteren was het weer zover, omdat ik de volgende cursus avond bij Marjon Hoftijzer, andere stoffen dan katoen mee moet nemen ben ik weer eens binnengelopen bij COMING SOON in de Kerkstraat. Omdat het weer redelijk was hadden ze een uitstalling gemaakt op het plaatsje achter de winkel. Ik vond er erg leuke materialen, te weten: linnen, boordtrico, een stuk leer en nep bont. Het stuk nep bont is 70 x 150 cm.
P1030069.JPG
Op de stoel op het balkon heb ik het even uitgestald voor de foto.
De cursus bij Marjon Hoftijzer verloopt goed, het is een leuke cursus waar je een ontwerp leert maken voor je aan een quilt gaat beginnen. Er wordt gewerkt met vliegerpapier, potlood, kleurpotlood, stiften, acrylverf, krantenpapier en noem maar op. De opdrachten voor de laatste keer, afgelopen woensdag, vond ik erg pittig. De 2e opdracht lukte me niet zo en daar had ik aardig de pé in. Op een gegeven moment ben ik gewoon halverwege gestopt met de opdracht. Maar op de cursus kregen we alle 4 een dikke pluim, we waren zo gegroeid in onze ontwikkeling, dat we de volgende opdracht konden overslaan. Nu hebben we natuurlijk weer een nieuwe opdracht gekregen, waar ik 3 weken de tijd voor heb, daar moet ik aankomende week aan gaan beginnen, deze opdracht is erg inspirerend. Stiekem  denk ik dat er aan het eind een quiltje gemaakt moet worden met deze stoffen. Natuurlijk heb ik weer dingen gekocht die moeilijk te hanteren zijn, maar dat is nu juist de uitdaging!
Volgende week is er de textielplus kunstdagen in de grote of Lebuínuskerk, Kleine Poot 7, te Deventer, de datum is 25 en 26 Maart. http://www.textielplus.nl/agenda/bekijkAgendaitem/337, ik weet nu dat Stof tot verven op 26 Maart aanwezig is en Trickledownfabrics beide dagen. Ik zal er ook zijn op 26 Maart, ik heb niet voor niets geld gevraagd voor mijn verjaardag.

3 opmerkingen:

marjolijn zei

Je zit nog steeds boordevol plannen Aart. Ik heb verder ook het plan om de 26e naar Deventer te gaan. Wie weet komen we elkaar nog tegen.

Liesbeth Wessels zei

Ik ga de 25-ste, dus ik weet niet of er voor jullie nog wat overschiet ! groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Leuke materialen Aart! Kun je weer een deel van je plannen verwezenlijken? We hebben allemaal een stoffentic dacht ik!
Ik ga Zaterdag naar Deventer,wie weet komen we elkaar eens in echt tegen?
En, Aart koop niet alles voor mijn neus weg?