dinsdag 1 maart 2011

Foto’s op stof.

Gisteren ben ik bezig geweest om foto’s op stof vast te zetten. De foto’s zijn geprint op PhotoFabric, wat ik laatst in Vijfhuizen heb gekocht. Het is poplin en geeft een mooi resultaat. Waar je even bij na moet denken voor je gaat printen is je printer instellen op de amerikaanse maat LETTER, dat is dus geen A4 maat. Na het printen laat je de inkt goed drogen en daarna moet het ongeveer 30 seconden onder een lopende kraan gehouden worden. Tussen een grote handdoek is het gedroogd, het papier erachter weggehaald en gestreken. Vorige week had ik van Jos een zak met restjes gekregen en daar zat vlieseline in, die ik achter de foto’s heb gestreken. Ik vond het nog iets te dun, dus heb ik er vliesofix achter gestreken, omdat ik dat op de quilt kan strijken, met de enkele laag vlieseline, was ik bang dat het niet strak op de quilt zou gaan zitten.
P1030041.JPG
Natuurlijk blijft het niet strak, door de intensief gequilte ondergrond gaat het mee in het effect van de ondergrond. Dat vind ik nu juist zo leuk, want dat geeft ‘leven’ aan de foto en zo doet het gewoon mee met het oppervlak van de quilt. Er was maar één plek op de quilt te vinden waar deze foto geplaatst kon worden, de onderkant van de foto doet heel mooi mee met de groene stof ernaast. Het hoort hier gewoon! De rest van de foto’s laat ik nog niet zien, maar die zitten er ook mooi op. Nu moet ik de quilt op maat gaan maken en nog wat stukken met tekst erop vastmaken, voor ik dat ga doen, moeten eerst kleine stukjes ondergrond gevuld worden met kleine stukjes stof. Natuurlijk worden die kleine stukjes stof ook nog intensief gequilt, zodat die ook mee kunnen gaan doen met het geheel. Daarna begint deze quilt eindelijk aan in de afbouwfase te komen, want het intensief werken aan deze quilt begint zijn tol te eisen. Eerst even wat anders doen en dan weer verder met een volgend project.

10 opmerkingen:

Dea zei

Bedankt dat je het printen op stof uitgebreid beschrijft. Ik wil dat ook nog eens doen en dan is het fijn om alvast gelezen te hebben hoe dat in zijn werk gaat.
Ik ben zo benieuwd naar het vervolg van deze quilt.

Webredactie zei

Mooi! En is het materiaal ook door te quilten of is dat niet aan te raden? Zooo benieuwd naar het eindresultaat!

Anoniem zei

Ik vind je blogs super inspirerend. Zo, even een compliment op de dinsdagmorgen.

Shirley zei

Ga je niet in de fot zelf nog wat quilten? Is echt goed te doen hoor, geeft nog meer diepte aan de foto, en met zilvergaren kan je bv in de lucht iets bij de wolken doen. Ik heb een foto van een kat zo bewerkt, staat in een blog van moederdag, 4 jaar geleden denk ik (als cadeau voor mijn moeder)

Hannie de Beer zei

Heel fijn dat Photofabric! is er ook in zijden organza en een soort canvas. Ideaal om mee te werken! Vooral het organza geeft een prachtig effect.
Je bent al weer lekker opgeschoten met de quilt!

vilterietje zei

ziet er goed uit, good luck on the rest:)

Anoniem zei

Heb je de stof ook eerst geprepareerd? Het werkt inderdaad prima. Ik trek altijd wel eerst het papier eraf, dan kun je het nog een keer gebruiken als je er katoen op strijkt. Ons bin zunig!
Groet, Ineke

christina zei

mooie foto. Nu konden we ook alle intensieve quiltwerk heel goed zien. ik wacht vol spanning tot we em in z'n geheel kunnen zien.

conny's quilts en creaties zei

Dat printen is mooi gelukt Aart, dit gaat echt een heel mooie quilt worden! Ben langzamerhand heel benieuwd naar het eindplaatje!

sylvia zei

heel veel succes.....;)