woensdag 30 maart 2011

Uitwerken.

Er waren 2 dingen die gisteren gedaan moesten worden. Ten eerste had ik al eerder weer plastics versmolten, ik had nog een zak liggen waar koffiebonen in gezeten had. Die zak was al in de afvalbak beland, maar is er toch weer uit gehaald. Door het vlechten met de stoffen was ik op het plan gekomen om ook te gaan vlechten met
P1030095.JPG
plastics. Eerst heb ik de achterkant uit het koffiepak gesneden. Met behulp van liniaal en snijmes heb ik stroken af gemeten en gesneden, maar niet helemaal, zodat er een mat ontstond. Daarna heb ik gezocht in mijn doos met plastics naar iets bruikbaars. Er zitten strips in van plastic tassen van diverse bedrijven en een strip van de verpakking van italiaanse koekjes, ook een stuk plastic band, waar dozen nog weleens mee zijn dicht gemaakt. Die banden vind ik nog weleens in winkels en op straat. Die neem ik altijd mee, ik ben net zo’n sprokkelaar. Met de verschillende plastics ben ik door het matje gaan vlechten en daarna heb ik het onder bakpapier en buiten op het balkon versmolten. Eerst wist ik niet hoe verder te gaan, maar ik vond een stuk stof, die met procion was geverfd, een dunne laag vlies erachter en een rug van een overhemd zorgde voor de juiste basis. De koffiezak was op één plek in elkaar gesmolten, dat geeft hier de juiste vorm aan het matje. Sommige banen heb ik afgeknipt maar een paar zijn gelaten zoals ze waren. Het geheel is met 2 kleuren garen op de ondergrond vast genaaid. Om en om zijn de banen van de koffiezak vertikaal met zwarte en rode garen vastgenaaid. De afmeting van dit kleine quiltje is 29 x 20 cm. Verder is het niet doorgequilt, omdat dat de ondergrond zou verstoren.
P1030096.JPG
Toen de zon op het achterbalkon stond heb ik met acryl was en een mal deze stof bestreken. Ik heb 2 soorten ijzerpoeder over de acrylwas gestrooid en daarna met een plantenspuit azijn over de poeders gesproeid. Links is gebruikt gemaakt  van get rusty, rechts is gebruik gemaakt van roest poeder. Het roestpoeder geeft een mooi effect, maar is gebleven zoals het was, maar het rechterdeel is veranderd van donkergrijs naar roestkleurig. De lap die ik als ondergrond heb gebruikt heb ik laatst behandeld met scheerschuim en acryl inkt.
P1030097.JPG
Je ziet hier maar een stuk van de stof, maar het ziet er een beetje uit als een landschapje. Ik krijg al ideeën hoe ik er mee verder ga. Ik heb eerst informatie ingewonnen bij Hannie, voor ik hiermee aan de gang kon, Hannie dank je wel!

5 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Allebei heel mooi ! Waar een koffiepak al niet goed voor is. groet liesbeth

Anoniem zei

En aan de datum op de zak te zien blijft het nog lang goed.
groet, Ineke

marjolijn zei

Heerlijk toch al dat experimenteren en weggooien? Nee, dat kan eigenlijk met niks meer.

Hannie de Beer zei

Leuk dat smelten van een koffiepak. Je kunt ook werkelijk alles gebruiken!
Maar je moet me toch eens vertellen wat Get Rusty is?

christina zei

Je bent weer heerlijk bezig.