dinsdag 15 maart 2011

Repen stof weven.

Vandaag even een lesje hoe ik te werk ga met het weven van de repen stof.
P1030061.JPG
Ik ben natuurlijk al een paar dagen bezig dus ik begin met vertellen wanneer ik een nieuwe reep in ga weven. De repen waar de toe te voegen reep onderdoor moet sla ik om, zodat ik de toe te voegen reep strak neer gelegd kan worden. Daarna sla ik de omgeslagen repen terug. Het is steeds weer een puzzel welke kleur ik ga toevoegen. Aan het begin en eind van de toegevoegde reep stof speld ik deze vast om verschuiven te voorkomen.
P1030062.JPG
Hier heb ik een nieuwe reep toegevoegd, kijk eens naar de golvende lijnen. Ik heb ondertussen een techniek ontwikkeld om kleine stukjes stof onder de kruispunten te leggen, wanneer er veel ruimte is vrijgekomen. Ik heb de repen gisteren vast gezet met steek nummer 25. Ik wil verschillende steken gaan gebruiken, maar niet teveel door elkaar gebruiken.
P1030063.JPG
Op de laatste foto zie je dat ik bij de rand van de quilt ben aangekomen. De volgende stap ik het machinaal vastzetten van de repen stof, daarna ga ik weer repen aanzetten, vanaf de rechterkant van de foto, naar rechts toe. Ik heb wel besloten dat ik het lichte middenstuk een beetje groter ga maken. Omdat ik in het midden ben begonnen met de lichte kleuren, komt het licht gekleurde gedeelte uit het midden te liggen. Ik denk dat dat er mooi uit komt te zien.

4 opmerkingen:

Els zei

Bedankt voor je uitleg Aart het ziet er erg mooi uit!

vilterietje zei

vroeger met papieren reepjes op de kleuterschool geweven. ben er nog steeds dol op:)

Anoniem zei

Leuk al die repen. Dat is een techniek die ik ook nog wil gaan uitproberen.
Marjo

Sonja Thalen zei

Nog één nachtje slapen en dan ben je jarig.......