zondag 10 april 2011

Aanpoten.

Het is gelukt! De 6 stukken van de quilt voor de buitenkant van kasteel Cannenburch zijn grof gemeanderd. Ik had er de afgelopen dagen al 2 gedaan, maar gistermorgen heb ik eerst de overige 4 gedubbeld, de lagen zijn met spuitlijm op elkaar gelijmd, de randen zijn met spelden gespeld. Daarna zijn de blokken in de naden genaaid met een rechte steek.
P1030110.JPG
Daarna kon het meanderen beginnen, maar eerst zijn we wezen lunchen op het terras, lekker in het zonnetje. Ons vruchtensapje hebben we ook weer gehad, op de kaart stond een nieuw biertje. Een vruchtenbiertje wat geserveerd wordt met veel ijs. Ja, dat lijkt raar bier met ijsblokjes, maar het was heerlijk, het is een licht biertje met een fruitige afdronk. Vandaar het vruchtensapje. Na de lunch ben ik gaan meanderen, de donkerblauwe driehoeken zijn gemeanderd met garen in de kleur van de stof aan de achterkant. Ga het resultaat maar bekijken in Vaassen, want ik kan het geheel niet op de foto krijgen, daarom heb ik 2 keer een rij op de foto gezet, hiernaast zie je de bovenkant, de volgende foto toont de rij die eronder komt. De doos waar alles in zat afgelopen week, had ik in de schuur gezet, maar die wordt nu weer gevuld met deze blokken en weer retour gestuurd naar Liesbeth van Hulsteijn. Of er nog zo’n zending komt weet ik niet, ik zie het wel.
P1030111.JPG
Wat jullie niet kunnen zien is, dat hier heel veel verschillende stoffen in zitten, mijn vingertoppen hebben alles kunnen voelen en die zijn helemaal verwend. Maar net als jullie moet ik afwachten wat het eindresultaat zal zijn. Alle kleuren van de regenboog zitten erin, het moet straks met de tentoonstelling wel heel mooi weer zijn om de kleuren te laten schitteren. Er zitten namelijk ook allerlei glitterstoffen in!

8 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Dat er veel verschillende kleuren en stoffen in zitten is goed te zien. Het lijkt met ook dat de driehoeken tamelijk groot zijn.
Anders zijn het wel heel erg friemelige stukjes, en is jouw quiltwerk ook heel erg fijntjes.

vilterietje zei

leuk dat je mee kunt werken aan zo'n project, waar je nog moet afwachten wat het eindresultaat is:)

marjolijn zei

je hebt mooi werk geleverd Aart, evenals Christina!

Hannie de Beer zei

Zo wie zo heb je prachtig werk geleverd! Het is toch goed te zien op de foto's hoor, hoeveel kleuren erin zitten. Maar kijken doen we natuurlijk toch in Vaassen!

christina zei

Ik heb al een paar driehoeken gezien die ik heb gemaakt. Wat heb je dat netjes gedaan aart.

Anoniem zei

De blokken zijn 50 x 50 omdat de quilt in de lucht komt te hangen
Hoeverder af hoe kleiner ze lijken.
Hij wordt echt prachtig
Gaan van de week weer verder met de andere helft.
We zijn de quilt met zijn vieren aan het maken dit zijn Christine Ingeborg,Aart en ik zei de gek.

gr. Liesbeth - frederiksoord

Carin zei

Dat begint er superleuk uit te zien, wat zal die mooi komen te hangen aan het kasteel.

ina zei

Aart, Ingeborg, Christina en Liesbeth - jullie hebben eer van jullie werk hoor. Ik heb vanmiddag bij Liesbeth in de winkel de eerste resultaten mgen bekijken.