zaterdag 16 april 2011

Gestart: Art-quilt groep Oost.

Gisteren is de Art-quilt groep Oost gestart in Zutphen. Enkele weken geleden was er één zinnetje in een reactie op het Artquilt forum, http://artquilten.bbforum.nl, dit is een besloten forum, waar je lid van kunt worden. Er worden daar nieuwe materialen besproken, tentoonstellingen en beurzen worden er aan de aandacht gebracht en nog veel meer. Al enkele jaren is er een groep in het westen van het land actief, http://tegendraads-leiden.blogspot.com/. begonnen door Tonny Nichol en Coby Wittekoek. Sinds de start van het artquilt forum is de belangstelling gegroeid om ook in het noorden van het land een art-quilt groep te beginnen. Door die ene zin in een reactie is er een topic geopend met de vraag of er in het oosten ook belangstelling was. Binnen een paar dagen was er een groep van 6 mensen ontstaan, die geïnteresseerd waren om met elkaar technieken en materialen te gaan ontdekken.
P1030120.JPG
P1030120.JPG

Gistermorgen hebben we elkaar getroffen in Zutphen, waar één van onze leden een zolder ter beschikking, omdat ze daar zelf cursussen geeft. Om half 11 begon de ochtend met koffie en cake, daarna liet iedereen zien waar ze mee bezig waren op art-quilt gebied, de foto’s geven daar een impressie van. Leuk was dat, om ieders werkstukken te zien, wat variëerde van boek omslagen tot quilts, alles met diverse technieken en materialen. Na de zomervakantie gaan we echt starten met onze ontdekkingstocht, tot
P1030122.JPG
aan de kerst hebben we 4 data gepland, elke keer gaan we iets anders doen, iedere keer verzorgd door een ander, zo kunnen we van elkaar leren. Sommige zeggen dat ze net bezig zijn, maar dan komt dit quiltje, zie de foto, tevoorschijn, we waren allen onder de indruk, er moet nog flink aan gewerkt worden, maar het begin is er. Het is de bedoeling om een Yahoo groep te gaan starten, waar we met elkaar kunnen communiceren in woord en beeld over de dingen waar we mee bezig zijn. Misschien
P1030123.JPG
gaan we ooit wel exposeren! Op het artquilt forum liet Janneke deze foto zien, ze was bezig geweest met ronde vormen naaien met de naaimachine en daar heeft ze lagen op gezet, het licht roze gedeelte is witte stof met een laag rode tule erover heen. Aan de linkerkant heeft ze tyvek verwerkt, wat aan beide kanten is geverfd en op de stof ik genaaid met bladnerven als patroon. Daarna heeft ze met de heatgun de tyvek bewerkt. Ik had beloofd om deze foto te plaatsen zodat het na 2 klikken vergroot bekeken kan worden.

11 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Mooi verhaal Aart, ik wist niet dat je zoveel foto's gemaakt had. groeten van liesbeth

vilterietje zei

abracadabra: veel succes met jullie groep:0

Dea zei

Dat klinkt als een goede start, Aart. Ik hoop dat jullie elkaar steeds zullen blijven inspireren. Veel succes en plezier met de groep!
Mooi gedaan met die bladeren, Janneke. Fijn om het zo vergroot te kunnen bekijken inderdaad.

Annemiek zei

leuk verslag Aart en wat leuk dat mijn quilt er op staat.

fijne dag Annemiek

Webredactie zei

Het wordt vanzelf een landelijke beweging zo ;-), prima initiatief!

Birgitte aka Bietje zei

Ik zal wel niet helemaal wakker geweest zijn toen ik de kop van je artikel las. Ik las toch echt AART-quilt groep Oost.
Of staat het er toch?!?!?!

christina zei

Pas nu zie ik dat het 16 vierkantjes zijn, de quilt van Janneke dus. Heerlijk om met je neus erbovenop te kunnen zitten. Die met de bloemen is echt een topper! Dat belooft nog wat.

Suus zei

Leuk Aart om even de foto`s te zien, krijg ik al een beetje een impressie er van. Jammer dat ik er niet bij was maar de workshop bij Marjon was ook erg leuk. Volgt nog op mijn blog.

Tonny zei

Hallo Aart en de rest van de nieuwe Art Quilt groep.

Hartelijk gefeliciteerd met de start van jullie groep. Ik hoop dat jullie er net als wij ontzettend veel plezier aan gaan beleven en heel veel inspiratie opdoen van elkaars werk. Wij zijn in januari het 6e jaar ingegaan en iedereen kijkt elke maand uit naar de volgende bee.
Keep up the spirit!

Anoniem zei

Wat leuk zeg. Nog even en het wordt een fulltime job. Jullie zullen er vast veel plezier aan beleven. Succes.
Groet, Ineke

Hannie de Beer zei

Dat belooft wat gezien deze foto's.
Een heel goede start!
Zo te zien zit het wel goed met deze groep. We zullen er zeker nog meer van horen!