zondag 24 april 2011

Morning has broken.

Het is pasen, voor de één heeft het geen betekenis, voor de ander heel veel! Vanmorgen wil ik ieder even laten genieten van dit lied, dat ik toepasselijk vindt voor deze dag.
Geniet van de muziek, de beelden en de heldere mooie stem van Cat Stevens, die al weer jaren Yusuf Islam heet. Als je de woorden op je laat inwerken heb je geen preek meer nodig. Eigenlijk zouden we elke dag verwonderd om ons heen moeten kijken, wanneer de morgen weer aangebroken is. Voor ik nog sentimenteler ga worden, vertel ik maar wat ik gisteren heb gedaan. De kadedagen zijn gisteren begonnen in Arnhem, vandaag ook nog. Er is van alles te zien wat zich op het water bevindt, zeilschepen, een blusboot van de brandweer, er wordt paling gerookt en de smit heeft zijn vuur op temperatuur en doet wat het spreekwoord hem geleerd heeft, hij smeed het ijzer wanneer het heet is.
P1030143.JPG
Ik was hier gistermorgen om een uur of 11, het was nog rustig, een uitgelezen kans om rustig foto’s te maken, als je later over de hoofden kunt lopen, zijn deze plaatjes niet meer mogelijk. Ik wilde nog wel even met een boot de Rijn op, maar dat ging te lang duren. Met Henk had ik afgesproken om te lunchen op het terras, met een lekker glas Liefmans, dit is een nieuwe biersoort, kersen bier met weinig alcohol en geserveerd met ijsblokjes. Daarna wilde ik nog aan een klein quiltje werken, waarvan ik de basis al klaar had liggen. De foto hiervan volgt binnenkort, het is nog niet klaar.
P1030150.JPG
Een overzicht van een deel van de kade, die net klaar is na een grondige renovatie, er waren vorig jaar diverse mensen door de kade gezakt, de reden hiervoor was dat er zand was weg gespoeld na periodes van hoog water. De kade was onderhand aan vernieuwing toe, maar er waren hier plannen voor een haven die een stuk de stad in zou moeten lopen. Die haven werd naderhand een laag water van misschien een meter diep, met een paar bootjes erin voor de sfeer, maar de kosten waren erg hoog. Na gemeentelijke verkiezingen is het hele stadsbestuur grondig veranderd en zijn de plannen van tafel geveegd. Plannen die niet van tafel zijn geveegd, de restauratie van de Eusebiustoren!
P1030152.JPG
Na de laatste restauratie van een paar jaar geleden, kwam het zandsteen weer van de toren vallen, wat bleek de zandsteen, die gebruikt was, was verkeerd gezaagd. Het hemelwater had rechtstreeks vat op het zandsteen. Nu moet de hele toren overnieuw, dat gaat 10 jaar duren, afgelopen week hoorde ik dat daar nog 5 jaar bijkomt. Omdat het een lelijk gezicht is om tegen steigers aan te kijken, heeft de gemeenteraad een doek laten maken, wat tegen de steiger is aangebracht. Veel mensen misten de klok, want vaak keek je toch even op de torenklok naar de tijd, daarom is er nu aan elke kant van de toren een koekoeksklok op het doek aangebracht en afgelopen week zijn de uurwerken geplaatst. Alle koekoeksklokken zijn verschillend, aan de bovenkant sieren verschillende dieren die in de omgeving voorkomen zoals een eekhoorn. Goede paasdagen!!

4 opmerkingen:

vilterietje zei

jullie ook fijne paasdagen en geniet nog van een terrasje in het zonnetje:)

Anoniem zei

bedankt Aart voor de prachtige muziek en de mooie plaatjes op deze zonnige morgen. ook voor jou hele fijne paasdagen samen met Henk.

groeten annemiek

Birgitte aka Bietje zei

Je zoekt wel een tranentrekker uit zeg. Dit is een van mijn all time-favorieten. Dank je wel.
Fijne paasdagen voor jou, Henk en de rest van je dierbaren.

Anoniem zei

Hele fijne paasdagen samen.
Ineke