maandag 4 april 2011

Veiligheid gaat voor alles.

Gisteren was het weer zover, de spanning is aanwezig, grote groepen lopen scanderend naar de bussen die hen naar de tempel brengen. Ik woon dan op een veilig stukje, de ME staat voor de deur.
P1030102.JPG
De derby Vitesse-NEC wordt gespeeld, ik ben geen voetbal liefhebber, voor mij hoeft het allemaal niet! Maar ieder zijn/haar smaak! Ik vond het wel leuk om hier nu eens een foto van te maken. Deze mannen en vrouwen zijn zeker nodig om alles in goede harmonie te laten verlopen. Het zal zeker een kleurig geheel zijn op het veld, Vitesse in geel-zwart en NEC in groen-rood-zwart. Wie er gaat winnen maakt mij niet uit, als het straks maar rustig blijft. Dat heb ik weleens anders mee gemaakt, toen 2 rivaliserende groepen hier voor de deur aan het matten waren. Toen kwam ik er achter dat je je riem ook als slagwapen kunt gebruiken, daar was ik me niet van bewust. Van Henk mocht ik niet op het balkon gaan kijken, maar goed ook! Alhoewel een beetje spektakel wel leuk kan zijn, hier ging toen echt dreiging van uit, dan hoop je alleen maar dat de ramen heel blijven, want bakstenen tussen mijn orchideeën is niet fijn. Straks heb ik een bee, de voorbereidingen zijn getroffen, de tas al bijna ingepakt.
P1030103.JPG

Dit soort dagen zijn perfect om ophang biezen aan de achterkant van je quilt te zetten. Het werk kan goed gecombineerd worden met praten, koffie drinken en elkaars werk bekijken. Ik ben benieuwd waar iedereen mee bezig is, dit groepje is redelijk nieuw voor mij, ik ken iedereen wel, maar waar ze mee bezig zijn, weet ik niet. Het is niet zo ver bij mij vandaag, ik kan het lopend af. Ik moet het station doorsteken, dat is korter dan omlopen. Ik las net op de site van de Gelderlander, dat er morgenmiddag een bord in de stationshal komt te hangen die af gaat tellen tot 2 juli aanstaande. Dan gaat namelijk de tunnel open onder het vernieuwde station. De tijdelijke stationshal wordt dan afgebroken, die heeft er nu 5 jaar gestaan! Voor de liften in het tijdelijke station zal het een verademing zijn om niet meer de hele dag op en neer te gaan en ‘s nachts onder gepist te worden door stappers die naar huis willen en thuislozen die op zwerftocht zijn langs de afvalbakken. Op een station wordt altijd gegeten en eten weg gegooid. Vandaag dus een lekkere dag!!

5 opmerkingen:

vilterietje zei

dacht ik toch even dat ze gingen aftellen voor onze 40-jarige bruiloft:)

joke zei

Als dit de achterkant van je quilt is, mag 'ie van mij ook wel achterstevoren hangen ;-) mooi!

Anoniem zei

Dit is toch de achterkant van de "ontploffing"? In vroeg me al af wat je daar verder mee ging doen, ben benieuwd.
Groet, Ineke

Anoniem zei

Wat heb jij trouwens prachtige batiks. Van de markt?
Ineke

Shirley zei

Madrid staat ook stijf van de politebusjes deze dagen vanwege de wedstrijd met Engeland (net afgelopen) we hebben vanavond express het centrum gemeden met de kroegen, ben er ook geen fan van hun manierr van feesten of frustratie afreageren.