donderdag 21 april 2011

Spelen met stofjes.

Gisteren had ik tijd om eens te spelen met stofjes, ik wilde met stof en andere materialen een klein quiltje maken. Ik loop al lang te spelen met het idee, heb ook al een aantal keren pogingen gedaan, maar die waren studies om te leren omgaan met de verschillende materialen. Zo ook dit quiltje, het heeft de afmetingen van een A4, maar dan moet je ook op een klein oppervlak een verhaal kunnen vertellen.
P1030141.JPG
Ik heb hier verschillende materialen gebruikt, te weten, katoen, zijde, een kantje, diverse organza’s, verpakkingsmateriaal van de bloemist en stukjes organza met garens, die ik uit de prullenbak heb gevist. Dit alles is met een rechte steek in lijnen door genaaid. Ik wil er nog een randje langs naaien, die ik naar achter ga slaan. Ik vond het erg moeilijk om te beginnen, wist niet wat te doen, maar toen ik stukken neer ging leggen en over elkaar heen ging leggen, was het er ineens. Nu nog een naam!

8 opmerkingen:

joke zei

Garens in de prullebak???? Terwijl je zulke leuke dingen kunt doen met restjes garen. Ik heb een speciaal bakje waar ik elk afgeknipt draadje ingooi en bij gelegenheid vis ik ze er weer uit om er iets mee te maken. Met wateroplosbaar vlies b.v. Maar de manier waarop jij ze hebt verwerkt is ook heel leuk.

vilterietje zei

there's a new kid in town?

Webredactie zei

Spelen met stofjes, leuker is er toch niet? Ik zie een ´volle maan´, en realiseer me tegelijkertijd dat de lucht dus echt alle kleuren kan hebben.

Hannie de Beer zei

Je hebt er een leuke collage van gemaakt! Net als Nienke zegt: Waarom moet de leucht altijd blauw zijn?

Suus zei

Erg leuk gedaan, en ja soms is het beste om maar gewoon te gaan beginnen, net als schilders een leeg wit doek is net zo lastig. Ik zie er ook een maan in.

Janny zei

Ik zie er een ei in, maar dat ligt misschien aan het feit dat het bijna Pasen is...

Sonja Thalen zei

Ziet er goed uit Aart.

Anoniem zei

Leuk gedaan Aart enne...niks weggooien.
Groet, Ineke