dinsdag 19 april 2011

Regiodag West-Gelderland.

Ik ben al jaren een vaste bezoeker van regiodagen van het Quiltersgilde, ik ben begonnen zo’n 13 jaar geleden in Oost-Gelderland, later is daar West-Gelderland ook  bij gekomen. De regiodagen worden geleid door Carolyn Hamaker en Mieke Gootjes. Gisteren was het weer zo ver, het jaarlijkse feestje, want ieder jaar zie je weer mensen die je kent, dit jaar waren er wat minder bezoekers, 69 in totaal.
P1030129.JPG
Het was heerlijk weer, de zon scheen lekker in de zaal, de deur naar buiten ging open. Volgend jaar ga ik Carolyn vervangen als regiovertegenwoordiger, daarom ben ik dit jaar betrokken bij de voorbereiding. Het begon met het verzinnen van het werkje, we zijn uit gegaan van de hexjes rage, maar wilden een andere vorm, dat is de vliegervorm geworden. Los van elkaar zijn we met de vliegervorm gaan stoeien, met als doel om er 1 of 2 lijnen door te trekken en dan te kijken wat dat op gaat leveren. Een tijdje geleden hadden we afgesproken en hebben ieder ons plan op tafel gelegd, toen bleek dat ieder een leuk ontwerp had gemaakt.
P1030131.JPG
De foto hieronder is jammer genoeg niet zo duidelijk, Carolyn heeft de 6 puntige draai sterretjes gemaakt, die in de rechter bovenkant te zien zijn. Mieke heeft een klein hoekje een andere kleur gegeven en de vliegers om en om aan elkaar gezet, waardoor er een bijna golvende lijn ontstaat. Ik heb 3 vliegers aan elkaar gezet met een klein biesje eraan, waar door een grote driehoek ontstaat. Voeg je 6 driehoeken aan elkaar met 6 verschilldende kleuren dan ontstaat er een kleurige zeshoek. De vliegers worden met een overhandse steek aan elkaar gemaakt, waardoor er een perfecte klus ontstaat voor vakanties.
P1030136.JPG
Ik heb ook een foto gemaakt, waardoor je het beter gaat zien, hoe de vliegers zijn gevormd. Daarvoor heb ik eerst via http://incompetech.com/ een grid geprint, daarop een vliegervorm getekend, vlieger uitgeknipt en aan de korte kant 2 lijnen getekend. Om een lossere vorm te krijgen heb ik gespeeld met de lijn die ik toe heb gevoegd, je kunt de lijn dun houden, maar je kunt hem ook breder maken. Op deze manier kun je veel restjes kwijt en spelen met een kleur verloop. Ik ben benieuw wat de bezoekers van de regiodag er mee gaan doen, we zullen het volgend jaar zien! Na het werkje en de lunch was er traditie getrouw de show and tell, daar kwamen weer leuke quilts voorbij, met het werkje van vorig jaar was ook driftig gewerkt, getuige de vele quilts met het New York beauty patroon.
P1030133.JPG

4 opmerkingen:

Marie-Anne-José zei

Wat leuk dat je regiovertegenwoordiger gaat worden, jij hebt zoveel creatieve ideeen dat zal vast een succes worden. Ook al door het hexenvirus bevangen, leuk dat jullie er een eigen draai aan gegeven hebben.
Groetjes Marianne

Shirley zei

Leuk blok, het lijken wel T-shirts in een hoera houding. Regio-vertegenwoordiger, wat een leuke job, uitdagend. En, hield jouw klitteband-strip het uit bij Henk op werk? Ja, je kan het altijd nog laten doen door de pro's, ze hebben ze vast op voorraad.

Marion zei

welkom in het team van regiovertegenwoordigers!! Het is een beetje werk, maar het is ook heel dankbaar. Alleen maar blije gezichten op zo'n dag. Dus wat wil je nog meer ?!?!?

Anoniem zei

Leuk dit verslag van de Regiodag op jouw blog. En ik zie het wel zitten: jij als regioleider. gr. Rita