maandag 2 mei 2011

Back!!

We zijn weer thuis, altijd een lekker gevoel, alhoewel Noordwijk ook niet gek was. Vanaf mijn 7e jaar tot mijn 23e jaar heb ik de vakanties doorgebracht in Katwijk, mijn ouders hadden daar een huisje op een camping. Dat huisje moest elk voorjaar worden opgebouwd en in het najaar worden afgebroken. In de grote schoolvakantie zaten we daar 6 weken achter elkaar. Ik heb er zelfs mijn eerste liefde ontmoet, dat heeft niet lang geduurd, maar toch liggen er vele herinneringen. Het is raar om te merken dat je de herinneringen van die tijd gelijk weer terug hebt als je aan de kust komt. De meeuwen krijsen nog hetzelfde, het geluid van de vlaggen aan de vlaggenmasten, de geur. Echt alles komt boven. 
P1030185.JPG
Als het goed weer was ging mijn pa altijd gewapend met zijn fototas naar de ondergaande zon kijken en fotograferen. Als we dan weer thuis waren, werd er een dia avondje belegt en kwamen al die zonsondergangen voorbij, denk je eens in hoeveel dia’s dat in 3 weken zijn. En nu doe ik het ook! Zou dat die appel zijn? Ik heb alleen de zon onder laten gaan tussen deze vlaggenmasten. Toen ik me omdraaide zag ik nog iets wat me niet eerder opgevallen was. Aan de boulevard staat het standbeeld van Koningin Emma, even verderop aan de andere kant van de straat staat de vuurtoren, het moment om ze tegen elkaar te fotograferen.
P1030190.JPG
Twee sterke persoonlijkheden tegen elkaar aan, er hoeft niemand te winnen. Gistermorgen nam ik met weemoed afscheid van het strand en de zee, ik heb nog één keer gezwaaid ook voor Marrie-Jette! De heenreis ging voorspoedig, met de bus naar Leiden, daar overgestapt op de trein naar Schiphol en van Schiphol weer een trein naar Arnhem. De grootste bende was opgeruimd, ondanks de wind hing er nog een ranzige geur. We zijn blij dat we ‘gevlucht’ waren de afgelopen dagen. Ik heb erg leuke dingen gedaan in Den Haag, Henk had zijn congres, waar hij ook veel van heeft opgestoken, we hebben elkaar niet verwaarloosd, het was meer quality time! Inspiratie heb ik zeker opgedaan! En nu als de sodemieter weer aan het werk!

3 opmerkingen:

sylvia zei

welkom back!

vilterietje zei

it's always good to be back home tatatatatata:)

Hannie de Beer zei

Welkom terug! Je hebt de accu weer opgeladen,zodat je met nieuwe energie aan de slag kunt!