donderdag 5 mei 2011

Opdrachten–deel 3.

Het laatste deel in de opdrachten serie. De volgende opdracht had als thema Fijn en Grof. Als basis heb ik grof linnen gebruikt in banen met daartussen banen fluweel. Haaks er op heb ik goudkleurig breed lint gebruikt.
P1030204.JPG
Daar weer dwars overheen heb ik een soort stramien vastgezet, omdat dit grof geweven is kan je er door heen kijken naar de stoffen eronder. Ik vond nog een stuk vitrage met 3 gele stippen erin verwerkt, die is er overheen gelegd en vast gezet. Rond de drie stippen is de vitrage ook vastgezet. Rond de 3 stippen heb ik de vitrage weg geknipt, de rest van de vitrage is bewerkt met de heatgun. Aan de achterkant van de quiltjes heb ik met balpen geschreven welke opdracht het betrof, op een vel papier is bij gehouden welke materialen ik gebruikt heb. Het quiltje met het stuk papier is in een plastic showtas in mijn map gegaan, zodat ik alles bij elkaar kan houden over deze cursus.
De laatste opdracht moest als thema Gedessineerd – Opaak ( niet transparant ) hebben. Als basis heb ik effen stoffen gebruikt en een stuk gedessineerde stof. Daaroverheen heb ik zowel in de lengte als in de breedte het geverfde verband gebruikt waar ik al eerder over heb bericht.
P1030205.JPG
Dat alles is met een rechte steek en voetje breed in banen vastgenaaid. Daarna heb ik de gesso iets verdund met water en dat met een kwast over de stof aangebracht. De aangelengde gesso zorgt voor een wat transparanter uitstraling. Ik had nog een grote lap stof liggen met Anthurium bloemen erop, daar heb ik er 5 van uitgeknipt en nog een paar stroken groene effen stof voor de bladeren. Deze bladeren zijn niet de bladeren van de Anthurium. Als een boeketje heb ik dit op de ondergrond gelegd en daar overheen een stuk gele organza. Daarna zijn de bladeren en de bloemen vast gezet met de naaimachine. Met de heatgun zijn er gaten in gebrand. Ondanks dat de start wat moeizaam was, toen ik aan deze opdrachten begon, heb ik ervan genoten eraan te werken. Het heeft me 3 dagen gekost, maar dat was het wel waard.

6 opmerkingen:

Webredactie zei

Erg leuk om te zien wat je van iedere opdracht gemaakt hebt!

marjolijn zei

Ik vind dat je hartstikke goed bezig bent geweest. Het valt ook niet mee met zulke opdrachten. Ik heb dan ook altijd last van startproblemen. Maar je hebt je weg er goed in gevonden Aart. Complimenten hoor. Het smaakt vast en zeker naar meer!

vilterietje zei

het technische gedeelte is abracadabra voor mij, maar who cares? het ziet er goed uit en dat telt:)

Suus zei

Erg leuke opdrachten, je hebt er twee mooie kunst werkjes van gemaakt. Wat ook nog mooi zou zijn als je nog meer stikwerk in de bloemen gaat doen, de heatgun erop en voila.

sylvia zei

Hoi Aart, wat heb je bijzonder mooie werkstukken gemaakt!! Ik vind die met de bladeren erg mooi, maar toen ik je voorgaande verhalen las, met foto's wist ik niet meer te kiezen!!! Ik vind het knap, het lijkt me ontzettend lastig met een opdracht aan de gang te gaan! Als je zelf wat gaat maken, kun je even aanrommelen en zien wat het worden gaat, maar hier moet het wat ZIJN!!! Elke keer ben ik weer verrast!!
Volgens mij zien we je niet meer in het traditionele circuit terug.....;;))
liefs, Syl

Hannie de Beer zei

Je hebt ook deze opdrachten weer buitengewoon goed uitgevoerd! Het zijn net als de vorige werken,prachtige quiltjes geworden. Je hebt er neem ik aan ook heel veel van geleerd?